17letý mladík v ringu opět zazářil, někdejšího titulového vyzyvatele vypnul za 36 vteřin

17letý mladík v ringu opět zazářil, někdejšího titulového vyzyvatele vypnul za 36 vteřin Johan Ghazali vs. Edgar Tabares | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Johan Ghazali je jedním z nejdrsnějších středoškoláků na světě, v prestižní organizaci ONE Championship kosí jednoho soupeře za druhým a roste ke hvězdám.

Když se tehdy teprve 16letý Johan "Jojo" Ghazali na konci února objevil v ringu organizace ONE Championship na menším pátečním turnaji, působil tam na první pohled dost nepatřičně. Jeho mnohem zkušenější soupeř Padetsuk z vyhlášeného gymu Fairtex si nejspíš myslel, že ho zastraší nezvykle agresivním startem. Jenže to se přepočítal a po 16 vteřinách ležel bezvládně na zemi.

Jen náhoda? Ale vůbec ne, Jojo obstál i ve druhé zkoušce a drzého Thajce, který na něj v extrémně tvrdém zápase dokonce vyplazoval jazyk, vypnul ve třetím kole. O tom, že má malajsko-americký bojovník srdce válečníka, nemohlo být pochyb. Kvalitu potvrdil o měsíc a půl později bodovým vítězstvím nad dalším thajským fighterem a následně na Bekmurzaeovi ukázal, že čistě trefený úder na játra nerozdýchá ani ten největší tvrďák.

Po čtyřech vítězstvích dostal Ghazali šanci ukázat své umění také na jednom z větších turnajů, který byl navíc živě vysílán v USA, kde s rodinou žije a má potenciál stát se tam velkou hvězdou. I tentokrát mu promotéři do cesty postavili těžkou zkoušku. Mexičan Edgar Tabarez sice v ringu ONE nestačil na Rodtanga ani Mahmoudiho, ale žádné ořezávátko to rozhodně není, na kontě měl 32 vítězství, 20 z toho na T/KO a pouze 7 porážek, loni navíc získal pás WBC.

Jenže Ghazali si ho doslova namazal na chleba, prakticky okamžitě ho zatlačil do rohu a kombinaci úderů zakončil ranou na spodek, po níž se Mexičan schoulil na podlaze, a i když chtěl pokračovat, dřív než rozhodčí napočítal do 10 se zvednout nedokázal.

"Tohle je jen začátek, budou větší zápasy, takže sledujte dál," usmíval se po vítězství Ghazali, který stále ještě chodí na střední školu, kariéru tedy nehodlá uspěchat. "Dám si na čas, pomalu krůček po krůčku. Ale moje jméno Johan v malajštině znamená šampion, takže navždycky budu žít podle svého jména. A zapište si, že budu nejmladším šampionem ONE v Muaythai. Dá-li Bůh." 

Mnozí už teď mladého Malajsijce kvůli jeho agresivnímu stylu připodobňují ke slavnějšímu Rodtangovi. "Dělá mi radost, že mě připodobňují k mému idolovi, ale nechci, aby si mě lidi pamatovali jako druhého Rodtanga, chci být první Jojo, chci být sám sám sebou," prohlásil na tiskové konferenci po turnaji. Začátkem příštího roku prý plánuje dokončit školu, a pak by se rád ukázal alespoň na jednom z turnajů, které ONE plánuje uspořádat v USA. Pokud tam předvede podobné výkony jako doposud, možná budou mít Spojené státy svou první velkou thaiboxerskou hvězdu.

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články