Andrew Tate skrze nenávist vydělává miliony. Ženy jsou dle něho pouhým majetkem

Andrew Tate.

Andrew Tate. FOTO: Profimedia.cz


Kontroverzní Andrew Tate je aktuálně v domácím vězení ve svém rumunském sídle a má zakázaný přístup na sociální sítě, nicméně jeho toxická kampaň se stále šíří světem a on díky ní vydělává miliony.


Přestože je od srpna 2022 zakázán na TikToku, Instagramu a YouTube, Tateova misogynní videa stále kralují v newsfeedu mnoha sociálních sítí mladých mužů. Jeho fanoušci, někteří ve věku pouhých 12 let, totiž nadále šíří obsah oslavující Tatea a jeho odporné názory.

Na všech platformách se objevují videa a obrázky, na nichž muž přezdívaný Top G (G znamená gangster) chrlí násilné projevy vůči ženám a vychvaluje alfa samce, obvykle se zapáleným doutníkem visícím z úst a začerněnými stíny na očích. Tato videa byla sdílena i během Tateova nedávného pobytu ve vězení, kde byl tři měsíce zadržován kvůli podezření ze znásilnění a obchodování s lidmi, což důrazně popíral.


Bývalý kickboxer v minulosti prohlásil, že podle něj by muži měli být silní, bohatí a mocní a že ženy jsou jejich majetkem, neměly by umět řídit a patřit domů. V jednom nechvalně známém videoklipu Tate popisuje, jak by se zachoval, kdyby ho žena obvinila z nevěry. "Vytáhnout mačetu, prásknout jí do obličeje a chytit ji pod krkem," cituje video server Mirror.

Tato videa jsou také pro Tatea způsobem, jak vydělat peníze na úkor vnímavé mládeže. Se svým 34letým bratrem Tristanem vlastní platformu, která nese název Skutečný svět, skrze kterou předával své životní a obchodní lekce. Samotné stránky mají přes 200 000 členů, stojí kolem 40 liber měsíčně a jsou žumpou misogynních memů a příspěvků uctívajících hrdinu Tatea. Díky této platformě tak Tate jen tento měsíc vydělal přes 11 milionů dolarů.

Tate, který od roku 2017 žije v Bukurešti, je rumunskými úřady stále vyšetřován pro podezření z trestných činů organizovaného zločinu a obchodování s lidmi. Zatčen byl v prosinci spolu se svým 34letým bratrem Tristanem a dvěma ženami. Všichni popírají, že by se dopustili jakéhokoli protiprávního jednání.