„Badboy“ Vašek Sivák si s Rakušanem pohrál a nakonec jej ukončil tvrdým kolenem na játra

„Badboy“ Vašek Sivák si s Rakušanem pohrál a nakonec jej ukončil tvrdým kolenem na játra Václav Sivák vs. Ruslan Tokhtarov | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Talentovaný kickboxer Vašek Sivák si v první obhajobě svého titulu v K-1 v rámci organizace RFA s přehledem pohlídal vítězství a ukázal excelentní striking.

Václav „Badboy“ Sivák znovu ukázal své postojářské kvality. Na turnaji RFA 10, který se konal v Havířově, obhajoval svůj titul šampiona do 66 kg v postojářské disciplíně K-1 proti čečenskému kickboxerovi s rakouským pasem, Ruslanu Toktharovovi a svému soupeři nedal téměř žádnou šanci.

Rakouský Čečenec sice nepatří k té úplně nejostřejší špičce na světě, ale rozhodně je velice tvrdý a především jeho agresivita a schopnost jít neustále dopředu z něj dělá nebezpečného soupeře pro kohokoliv. Před 3 měsíci porazil talentovaného Jakuba Kroftu a nyní tedy dostal příležitost bojovat s dosud neporaženým „Badboyem“ Vaškem Sivákem.

Zápas se ale málem nekonal, protože Toktharov překročil požadovaný váhový limit (66 kg) o 2 kg. Sám Sivák zápas sice i tak vzal, ale jeho tým stanovil Rakušanovi podmínku, že jeho váha v den zápasu nesmí přesáhnout jeho váhu při veřejném vážení (při kterém už byl Toktharov určitě těžší). Nakonec ale k zápasu přece jen došlo a Sivák ukázal, proč je světovou třídou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Od začátku bylo vidět, že je mnohem rychlejší než Toktharov a svojí rychlosti i skvělého footworku také využíval. Útočil na svého soupeře a dříve, než se Rakušan zmohl na kontr, většinou už byl zase pryč z dostřelu. Ostravský „Badboy“ navíc při svých útocích skvěle kombinoval údery s kopy a dokázal si držet jindy agresivního Toktharovova od těla.

Když Sivákovy tvrdé roundkicky, ale i push kicky a kopy z otočky dopadly na cíl, bylo to slyšet přes celou Arenu. Toktharov ale ukazoval velkou houževnatost a tvrdost, a i přestože dostal v úvodu zápasu knockdown, většinu Sivákových úderů dokázal ustát s pokerovým obličejem.

První tři kola byly pevně v Sivákově režii, ale ve čtvrtém kole se přece jen Toktharov „kousnul“ a začal na ostravského bojovníka tlačit. Dobře boxoval a několikrát Vaška dokázal trefit. S tím to ale nic neudělalo a zakrátko si opět zjednal respekt a pokračoval v ofenzívě. Tu stupňoval, a nakonec přesně mířeným a tvrdým kolenem přímo na játra poslal Toktharova na zem. Ten už se nedokázal zvednout a rozhodčí následně ukončil zápas.

Sivák tak bez problémů uhájil svůj šampionský pás a po zápase poděkoval soupeři. Už za pár měsíců jej však pravděpodobně bude čekat o dost těžší protivník. Sivák se totiž má podle všeho utkat 27. července na turnaji Yangames, který se bude konat v Praze, s velice šikovným Francouzem Eddym Nait-Slimanim. Ten je bývalý šampion kickboxerských organizací WKN a WAKO PRO a bude pro Siváka znamenat opravdový test.

Zdroje:  RFA

Nejnovější články