Hlavní obsah

Balík peněz pro Mayweathera! Legendární boxer láká do ringu i McGregora. Ten se k odvetě nemá

Pořádný balík peněz, který legendárnímu boxerovi Floydu Mayweatherovi rozhodně stojí za to se znovu postavit mezi šestnáct provazů. Legendární Američan totiž již 25. září znovu opráší boxerské rukavice, za devítiminutový exhibiční boj s Japoncem Mikurou Asakurou si vydělá astronomických 15-20 milionů dolarů (přibližně 374-500 milionů korun). Neporažený rohovník navíc vyhlíží i další boxerskou zábavu, na žádanou odvetu s Conorem McGregorem to ale nevypadá.

Foto: https://www.instagram.com/floydmayweather/

Legendární Floyd Mayweather se představí v další exhibici.

Článek

Stále nemá dost. Legendární boxer Floyd Mayweather sice zabalil profesionální kariéru, k úplnému konci se ale stále neodhodlal. Vidina pořádně naducaného balíku peněz a chvíle slávy zkrátka jsou lákadlem i pro tak zkušeného rohovníka, kterým je rodák z Michiganu. Pětačtyřicetiletý boxer za dalšími miliony vyrazil do Japonska, kde se v neděli 25. září znovu předvede mezi šestnácti provazy.

V japonské Super Areně se v devítiminutové exhibici utká s místním MMA bojovníkem Mikurou Asakurou, víc než samotný zápas ale Mayweathera láká řádně tučná výplata. Souboj mu totiž podle dostupných informací vynese částku mezi 15-20 miliony dolarů (přibližně 374-500 milionů korun).

„Vydělám si něco kolem 15 až 20 milionů dolarů, což není vůbec špatné. Já jsem s tím v pohodě. Za devět minut dostat 20 milionů, to není vůbec zlé," chlubí se Mayweather. „Na těchto exhibicích vydělám skvělé peníze," pokračoval neporažený boxer, který kariéru profesionála završil v roce 2017.

Mayweatherova boxerská účast na asijském kontinentu vzbuzuje velkou pozornost. „V Japonsku jsem nebyl uskutečnit reálný zápas, ale lidí milují, když dělám exhibice. Dává jim to malou šanci vidět starého Mayweathera, je to skvělý pocit," pokračoval Američan, který ani po zápase s japonským protějškem nehodlá definitivně končit.

„Dávají mi různá jména a já na to reaguji slovy „jo, pojďme to udělat,". Nebudu ale bojovat jen tak s někým, nehodlám se dostat do pozice, kdy to bude drsný a tvrdý boj. Kdyby mi ublížili, musel bych úplně odejít. Nebudu se proto dostávat do situací, kdy budu brutálně bit," vysvětlil neporažený rohovník.

V médiích se navíc spekuluje o zajímavé odvetě. Mayweather údajně má zájem se podruhé postavit tváří v tvář legendárnímu MMA bojovníkovi Conoru McGregorovi. „Další exhibici mám v listopadu v Dubaji, pak já a Conor si to rozdáme v roce 2023," překvapil Mayweather v rozhovoru pro Daily Mail. „Nevím, jestli to bude exhibice, nebo skutečný zápas, ale mluví se o obojím. Každopádně já bych preferoval exhibici," naznačil.

Na druhé měření sil to ale nevypadá. Irský zápasník, který by se v nejbližším roce měl znovu představit v kleci, odpověděl na sociálních sítích stručně „nemám zájem,". Nic definitivního to znamenat nemusí, očekávat se dají další jednání, jejichž hlavním tématem jistě budou milionové výdělky. V prvním duelu, který se uskutečnil v roce 2017, byl ve hře měšec přesahující 10 miliard korun.

Reklama