Hlavní obsah

Ber, nebo nech být! Fury dal Usykovi ultimátum, ten souhlasil. Požaduje miliony pro Ukrajinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zdá se, že boxerský megazápas o krále těžké váhy mezi Tysonem Furym a Oleksandrem Usykem zdolal poslední překážku před oficiálním odklepnutím. Druhý jmenovaný totiž bleskově souhlasil s ultimátem svého rivala, který mu během pátečního dne stanovil jasné podmínky, které pro Furyho znamenají finanční rozdělení poměrem 70:30. Ukrajinský šampion nabídku přijal a na oplátku sám požaduje miliony pro válkou zasaženou Ukrajinu.

Foto: trboxing

Boxerský šampion v těžké váze Tyson Fury na pomyslném královském trůnu.

Článek

Neporažený Brit Fury nedávno odmítl navrhované rozdělení poměrem 50:50, o které především stál Usykův manažer Alex Krassjuk. Vše se tedy zdálo být na dobré cestě, přesto ani tentokráte k dohodě nedošlo. Prvně jmenovaný si vše rozmyslel a následně nesouhlasil ani s rozdělením 60:40 pro vítěze zápasu, které rovněž navrhoval tým rivala.

Čtyřiatřicetiletý rodák z Wythenshawu měl o svých požadavcích jasno. Na sociální sítě během pátečního dne proto umístil výzvu pro Usyka, kterému zároveň stanovil ultimátum. Trval na finančním rozdělení 70:30 a možného budoucího soupeře varoval, že hodiny tikají. „Vidím všechny ty řeči o boxerských zápasech a o tom, že chtějí 50 procent pro Usyka. Tyson je ale chamtivý," rozpovídal se Fury.

„Usyk a jeho tým stojí za 30 procent. Buď to vezmeš, nebo to necháš být," řekl jasně. „A jestli to nechceš, tak jdi a bojuj s Danielem Duboisem a získej pár milionů dolarů. Tak chceš si vydělat nějaké skutečně peníze? Pojď bojovat s Gypsy Kingem. Ale říkám ti, že pokud budeš zdržovat a machrovat, tak ti strhnu jedno procent z těch nabízených 30," doplnil šampion organizace WBC.

A o několik hodin později bylo vše stvrzeno i ze strany Usyka. „Přijímám tvojí nabídku - rozdělíme si to poměrem 70:30 v boji 29. dubna ve Wembley. Ale slíbíš mi, že hned po boju daruješ Ukrajině 1 milion liber (necelých 27 milionů korun.). A za každý den zpoždění zaplatíš jedno procento své výplaty Ukrajincům. Souhlasíš?" odpověděl ukrajinský šampion.

Zahraniční servery informují, že bylo konečně po dlouhých týdnech jednání dosaženo dohody o jednom z největších zápasů boxerské historie. A to i kvůli tomu, aby organizace WBA nenařídila Usykovi titulovou bitvu s povinným vyzyvatelem Danielem Duboisem, který se vehementně o boj hlásí. Pokud tedy do hry nevstoupí další překážka, dojde na dlouho očekávaný souboj o nesporného krále těžké váhy mezi Furym a Usykem již 29. dubna ve Wembley.

Reklama

Související témata: