Bezradný od první do poslední minuty. Ondřej Novotný se opřel do Marpa

Bezradný od první do poslední minuty. Ondřej Novotný se opřel do Marpa Promotér Ondřej Novotný na turnaji Oktagon 22 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Promotér Oktagonu zhodnotil velké zápasy Karlose Vémoly, mimo jiné také boxerský souboj s Marpem, který se podle něj neukázal v nejlepším světle.

Pokud se budeme bavit o největších hvězdách organizace Oktagon MMA, musí zaznít jméno Karlose Vémoly. Promotéři o něj ostatně opírají ty největší turnaje, protože mají jistotu, že se na něj lidé rádi přijdou podívat, ať už se řadí mezi jeho fanoušky, nebo podporují jeho soupeře. Vémola ostatně naposledy prohrál koncem roku 2019, kdy ho knockoutoval Attila Végh. I k tomuto zápasu se Ondřej Novotný vrátil v rozhovoru pro Progresus Invest Holding.

“Attilu to vystřelilo do nesmyslu, ale Karla vlastně také. Akorát k tomu dostaneš tu dávku emocí, které nechceš, ale také tě hodně naučí. Dokážeš to přetavit v to nejlepší, co se ti mohlo stát. Velká prohra je vlastně skvělá, ale jen když to dokážeš zvládnout. Jsou lidé, kteří to zvládnout nedokážou, ale o Karlose bych se v tomhle nebál.”

Na negativní emoce je Vémola koneckonců zvyklý. S kritikou se musel vypořádat i po nedávném boxerském duelu, byť z ringu odcházel jako vítěz. “Bučeli na něj, i když Marpa porazil. Lidé mu ten zápas doteď vyčítají,” připomněl Novotný a dal jasně najevo, že s tímto pohledem na věc nesouhlasí, jelikož podle něj Marpo během souboje nic nepředvedl. “Rozhodčí víc než 30krát zápas zastavil, než ho ukončil. Marpo ani jednou nejde do strany, ani jednou nejde do středu, ani jednou se nezaklesne do klinče, prostě je bezradný od první do poslední minuty toho zápasu. A lidé pak bučí na Karlose, že to byl škaredý zápas.”

Právě Karlos patří mezi kontroverzní postavy domácí scény, a to nejen kvůli projevu v kleci, ale také kvůli některým nevybíravým výrokům. “Má to těžké v tom, že se snaží všechny na**at, přilákat k sobě pozornost. Když dlouho vyhráváš, tak se to lidem samozřejmě zají, chtějí tě vidět zase na kolenou, proto je to baví.” Novotný ale zároveň poukázal, že si Karlos umí publikum také získat, jako příklad uvedl jeho nástup do klece na Štvanici a následné vítězství nad Aleksandarem Iličem. “Předvedl fantastický zápas s frajerem, kterého všichni shazovali. O měsíc později vypnul ruskou legendu kolenem za 20 vteřin.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Spolumajitel Oktagonu je přesvědčen, že má Vémola vše dobře promyšlené. “Ta jeho úloha je rozpůlit to vždycky 50 na 50, někdy tady víc, někdy támhle víc, ale vytřískat z toho co nejvíc pro sebe. Myslím, že si to uvědomuje a že to dokáže odpružit,” řekl, přičemž zdůraznil, že se Karlos musí vypořádat s enormním tlakem. “Občas se ti to do té hlavy dostane, to ne že ne. Tomu se nedá vyhnout.”

Pod tlak se “Terminátor” naposledy dostal na turnaji Oktagon 35, kde narušil oslavy vítězné obhajoby ze strany Patrik Kincla, když přeskočil pletivo a šampionovi střední váhy nevybíravým způsobem vysvětlil, že od něj pás přebere koncem roku. A šanci skutečně dostane, odveta se uskuteční na turnaji Oktagon 38 v pražské O2 areně.

Zdroje:  Progresus Invest Holding - YouTube

Nejnovější články