Boxem to neskončí, Jake Paul chce vyzkoušet i MMA, je prý v kontaktu s jednou z velkých organizací

Boxem to neskončí, Jake Paul chce vyzkoušet i MMA, je prý v kontaktu s jednou z velkých organizací Jake Paul na předzápasovém vážení | zdroj: Profimedia

Youtuber Jake Paul se zřejmě brzy vrhne na trénink MMA, už má dokonce vybraný slavný gym.

I když to mnohým fanouškům není po chuti, Jake Paul našel v bojových sportech zlatou žílu. V ringu už knockoutoval dva bývalé MMA šampiony a chystá se na třetího. Tentokrát to ale snadné nebude, Anderson Silva je oprávněně považován za jednoho z nejlepších bojovníků v dějinách a na rozdíl od Bena Askrena a Tyrona Woodleyho vynikal především v postoji. V klasickém boxu už po odchodu z UFC vítězně absolvoval dva souboje.

Očekávaný duel je naplánován na 29. října. Paul už ale hledí za horizont a spřádá další plány. Na mušce má například Floyda Mayweathera, který o víkendu nastoupil k exhibičnímu utkání v Japonsku, v němž na konci druhého kola knockoutoval domácího Mikuru Asakuru. Možnost vzájemného souboje nevyloučil ani Nate Diaz, stále se také nabízí střet s anglickou hvězdičkou Tommym Furym, mladším bratrem slavnějšího Tysona.

Pracuje se ale zřejmě také na premiérovém MMA zápase, jak Paul prozradil ve svém podcastu: "Můžu zatím jen nastínit, že s jednou velkou organizací jednáme o celé té MMA věci, která se týká i mého fightu. Brzy to oznámíme, protože to chci udělat."

Dokonce to vypadá, že už i ví, kde se na debut bude připravovat. "Javier Mendez řekl, že mě bude trénovat, takže půjdu do AKA gymu (trénoval tam například Khabib Nurmagomedov, Daniel Cormier či Cain Velasquez). Pravděpodobně budu potřebovat tak rok nebo rok a půl, abych zvládl kopy. Jiu-jitsu už znám, ale chci být v kleci schopen dělat všechno. Alespoň blokovat kopy. Wrestlit už taky umím," rozpovídal se Jake, který se za mlada věnoval wrestlingu, později ale dal přednost kariéře youtubera.

Je jasné, že v UFC Paula neuvidíme, v úvahu ale připadají ale například PFL či Bellator, kterým by nechvalně známý youtuber mohl pomoci zvýšit zájem o jejich turnaje. Sáhnout by po něm teoreticky mohla i ONE Championship, která plánuje expanzi na americký trh.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články