Hlavní obsah

Boxer Ducár poslal neporaženého Thompsona na zem, ale prohrál na body

Profesionální boxer Vasil Ducár evropský titul organizace IBF v křížové váze nezískal, v Sheffieldu prohrál s Britem Jordanem Thompsonem. Ducár sice v závěrečném 10. kole poslal dosud neporaženého soupeře na zem a Thompson musel být počítán, ale vítězství na body domácí boxer uhájil.

Foto: Jiří Šimeček

Český boxer Vasil Ducár.

Článek

"Chybělo asi třicet vteřin, během kterých bych ho dodělal," řekl Ducár v tiskové zprávě. "Každopádně hodnocení je takové, že soupeř nechtěl moc boxovat a chtěl zápas uhrát na body, což se mu povedlo. Věděl jsem, že do něj zkusím jít na konci. Zpětně si říkám, že jsem na něj měl nastoupit o chvíli dříve," litoval český boxer.

Thompson zvítězil na body 97-92, 96-93, 96-93 a připsal si 14. výhru ve 14. zápase, přičemž teprve potřetí soupeře neporazil k.o. "Měli dobře nastavenou taktiku, kvalita jeho týmu se projevila a musím uznat, že byl dobře připravený. Každopádně chyběl opravdu malý kousek, o to více mě to teď štve," řekl Ducár, jemuž se začátkem týdne narodila druhá dcera.

Sobotní porážka byla jeho pátá v zahraničním titulovém duelu za sebou. "Doufal jsem, že sérii porážek v titulových soubojích zlomím, takže jsem teď hodně zklamaný, protože chybělo opravdu málo," řekl Ducár, jenž v červnu uhájil pozici české jedničky v rodném Znojmě, kde knokautoval Marka Procházku.

Reklama

Související témata: