Hlavní obsah

Boxerka Bytyqi poprvé prohrála a přišla o pás šampionky organizace WBC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší česká profesionální boxerka Fabiana Bytyqi prohrála v Berlíně s domácí Tinou Rupprechtovou 0:3 na body a přišla o pás mistryně světa v lehké minimuší váhové kategorii do 46,2 kg organizace WBC. Osmadvacetiletá boxerka s kosovskými kořeny si tak ve 23. zápase připsala první porážku a přišla o titul, který držela od roku 2018.

Foto: Profimedia.cz

Ženský boxerský duel. Ilustrační foto.

Článek

„Dnes byla Tina lepší,“ uznala Bytyqi bezprostředně po duelu v ringu. „Byla to pro mě velká zkušenost. Věřím, že dojde k odvetě, na kterou se musím lépe připravit. Doufám, že se ještě jednou utkáme,“ řekla svěřenkyně trenéra Lukáše Konečného.

O tři roky starší Rupprechtová je bývalou šampionkou WBC ve vyšší váhové kategorii do 48 kg. Loni v březnu v USA nestačila na domácí Seniesu Estradaovou ve sjednocovacím zápase o tituly organizací WBC a WBA, což byla její premiérová porážka mezi profesionálkami.

V berlínské Verti Music Hall byla Rupprechtová od začátku aktivnější, Bytyqi se od čtvrtého kola musela vypořádat s lehkým krvácením z nosu. Na nižší soupeřku, která ještě často snižovala své těžiště, se české boxerce nedařilo najít recept. V závěru se sice snažila zvýšit aktivitu, německá rohovnice ale zápas bezpečně dovedla do vítězného konce.

Reklama

Související témata: