Hlavní obsah

Boxerský šampion Usyk chce trilogii! S Joshuou by si to rád rozdal v Kyjevě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před několika dny dostala plánovaná boxerská bitva mezi Tysonem Furym a Anthonym Joshuou pořádné trhliny a vypadá to, že se jí fanoušci na konci letošního roku nedočkají. Této skutečnosti se podle posledních informací pokusí využít ukrajinský světový šampion Oleksandr Usyk, který je Joshuovi ochoten nabídnout třetí měření sil. Pětatřicetiletý těžkotonážník by si přál bitvu uspořádat v ukrajinském Kyjevě, je to ale vzhledem ke stále trvající válečné situaci vůbec reálné?

Foto: Mark Robinson/Matchroom Boxing

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk dokázal v srpnu obhájit světové tituly organizací WBA, WBO, IBF a IBO.

Článek

Boxerský svět se na konci letošního roku, konkrétněji 3. prosince, pomalu a jistě těšil na jeden z největších soubojů historie. Mezi šestnácti provazy se proti sobě měli postavit dva krajané, a sice Tyson Fury a Anthony Joshua. V posledních dnech se ale situace značně změnila. Joshua totiž ve stanoveném termínu nepodepsal smlouvu, na což Fury reagoval zrušením zápasu a v komunitě boxerských příznivců propuklo zklamání.

Jak se ale v minulosti několikrát ukázalo, Fury se mnohdy na sebe pouze pokouší upoutat pozornost a situace se v následujících hodinách může převrátit na opačnou stranu. Trhlinek v britské bitvě se podle všeho pokouší využít Usyk, kterému by se líbilo zrealizování třetího vzájemného zápasu právě s Joshuou.

Světový šampion organizací WBA, IBF a WBO sice nezacházel do detailů, přesto má o jedné věci jasno. „Pokud Fury nebude se zápasem souhlasit, myslím, že bychom se měli pokusit o další zápas. Už jsme měli zápas v Londýně, v saúdskoarabské Džiddě, další na řadě by mohl být Olympijský stadion v Kyjevě," překvapil Usyk.

Ukrajinský boxer si je vědom, že situace v jeho rodné zemi není ideální, završení trilogie by tak mohlo přijít poté, co se hlavní město Ukrajiny vzpamatuje z války. Otázkou ale zůstává, kdy dojde k uklidnění válečné situace a zda v nejbližších měsících bude vůbec možné uskutečnit jeden z největších boxerských duelů historie.

„Anthony má potenciál pro svůj rozvoj, ale potřebuje se zbavit lidí, kteří mu brání v postupu. On tyhle lidi nepotřebuje, zbytečně mu brání a snaží se mu za každou cenu radit. Je to skvělý chlap a přeju mu hodně štěstí," dodal pětatřicetiletý rodák ze Simferopolu, který se před několika týdny konečně vrátil zpět do svého domu, jenž byl ještě nedávno v moci ruských okupantů.

V nejbližších dnech by se mohlo vyjasnit, zda je diváky mimořádně žádaný duel Tysona Furyho s Anthonym Joshuou definitivně ze hry, nebo jestli se já o další z řady marketingových tahů britského velikána s přezdívkou „The Gypsy King".

Reklama

Související témata: