Bronzový bombér Deontay Wilder opět ničil, soupeře brutálně knockoutoval už v prvním kole

Bronzový bombér Deontay Wilder opět ničil, soupeře brutálně knockoutoval už v prvním kole Tohle KO nebylo pro slabší povahy | zdroj: Profimedia

Deontay Wilder znovu ukázal, že má v rukách neuvěřitelně silné rány, když finského soupeře poslal do bezvědomí. Tohle KO nebylo nic pro slabší povahy.

Americký boxer Deontay „Bronze Bomber“ Wilder se po dvou hořkých porážkách z rukou šampiona Tysona Furyho otřepal velice rychle. Včera nastoupil do zápasu proti finskému boxerovi Robertu „Nordic Nightmare“ Heleniusovi, kterému nedal sebemenší šanci a knockoutoval jej hned v prvním kole.

Helenius přitom nevypadal vůbec špatně. Už od úvodního gongu ukázal, že se Wildera nebojí a hned jej začal pronásledovat po ringu. Američanovi se příliš nechtělo do přestřelek, a tak spíše ustupoval. Tedy alespoň ze začátku. Když si soupeře načetl soupeře, začal útočit a jeden z rychlých pravých háků jen těsně minul Heleniusovu bradu. Finský boxer se však nezalekl a pokračoval v pronásledování.

Zápas nakonec skončil velice rychle – jen 10 vteřin před koncem kola zatlačil Helenius Wildera do rohu a zaútočil levým hákem na břicho. To se mu stalo osudným, protože Američan uhnul a zakontroval rychlou pravačkou na hlavu.

Obrovitý Fin okamžitě padl na zem s očima v sloup a bylo jasné, že se jen tak nepostaví. Rána přitom sama o sobě nevypadala až tak tvrdě, protože Wilder neměl čas se pořádně rozmáchnout. O to větší umění však Americký bombér ukázal a potvrdil, že má v rukou opravdu tvrdá kladiva.

Pro 36letého Wildera to byla důležitá výhra. Jeho poslední dva zápasy s Tysonem Furym pro něj totiž skončily velice špatně. V prvním prohrál na TKO a ve druhém od britského šampiona dostal dokonce KO. Na porážky přitom Wilder vůbec není zvyklý a až do roku 2020 si držel šňůru neporazitelnosti. Vyhrál 42 zápasů (z toho 41 na KO) a jedinou kaňkou byla remíza právě s Furym.

Výhra v prvním kole nad Heleniusem, který sám není žádným ořezávátkem a ze 35 zápasů jich vyhrál 31 (z toho 20 KO), tak Wilderovi určitě dodala potřebné sebevědomí. Jeho výkon byl navíc o to působivější, když se ukázalo, že v zápase vážil téměř o 18 kilogramů méně než jeho těžkotonážní soupeř, který měl skoro 115 kg.

S nově nabitým sebevědomím Wilder rozhodně nehodlá pověsit rukavice na hřebík. V pozápasovém rozhovoru naznačil, že dalším případným soupeřem by mohl být ukrajinský šampion Oleksander Usyk nebo bývalý mexický šampion Andy Ruiz.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články