Hlavní obsah

Český boxer v netradiční roli. Musím se připravit, abych neplácal blbosti, směje se Ducár

Nejlepší český profesionální boxer současnosti Vasil Ducár si v sobotu vyzkouší netradiční roli. Pro televizi O2 TV Sport bude komentovat přímý přenos boxerského zápasu o titul mistra světa organizace WBC v těžké váze mezi Tysonem Furym a Derekem Chisorou. "Už jsem pár galavečerů komentoval, ale ještě nikdy takhle velký zápas, těším se na to," říká Ducár, kterého na konci prosince čeká už čtvrtá letošní titulová bitva.

Foto: Matěj Třasák

Nejlepší český profesionální boxer Vasil Ducár.

Článek

Na fanoušky bojových sportů čeká výjimečná show, která nabídne od 19:00 nejlepší světový box. "Podařilo se nám získat vysílací práva na prestižní londýnský galavečer, který vyvrcholí bitvou o titul mistra světa organizace WBC v těžké váze mezi Tysonem Furym a Derekem Chisorou," prozradil Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport.

Prestižní bitvu fanouškům komentářem okoření nejlepší český rohovník. „Už jsem pár galavečerů komentoval, ale ještě nikdy takhle velký zápas, takže se na to těším. Musím se pořádně připravit," říká Ducár. „O tom, že budu komentovat, jsem se dozvěděl teprve v úterý, takže si budu muset nastudovat nějaké informace, protože bych nerad plácal nesmysly," doplňuje s úsměvem.

V tiskové zprávě pro média pak prozradil, že když doma sleduje zápasy v ringu, sám pro sebe je doprovází komentáře. „Myslím, že by mě v budoucnu bavilo box komentovat, spojil bych příjemné s užitečným," směje se český boxer. „Nejdůležitější je, jestli se můj komentář bude líbit lidem," dodává před sobotním boxerským šlágrem.

Foto: Matěj Třasák

Český profesionální boxer Vasil Ducár bude bojovat jako člen nové české stáje Patron Boxing.

Neporažený mistr světa těžké váhy Tyson Fury a nestárnoucí Derek Chisora se spolu utkají už potřetí. Oba předchozí zápasy v letech 2011 a 2014 vyhrál Fury, který v profesionálním ringu vyhrál 32 soubojů, hned třiadvacet pak skončilo KO, jeden duel byl nerozhodný. Naposledy boxoval v dubnu, kdy ve Wembley knokautoval v 6. kole krajana Dilliana Whytea a obhájil titul WBC. Pak oznámil konec kariéry, ale rozhodnutí změnil.

Čtyřiatřicetiletý Fury je i tentokrát pasován do role velkého favorita, avšak Chisorovi motivace nechybí. O čtyři roky starší boxerský veterán by v případě prohry pravděpodobně ukončil kariéru. Pokud by dokázal překvapit a získal by titul, tak se fanoušci jistě dočkají pokračování. „Favorizuji Furyho, myslím si, že je to favorit pro všechny fanoušky boxu. Je to velká osobnost. Potkal jsem ho i naživo a je to velký sympaťák, který má za sebou velký příběh," dodává Ducár.

Reklama

Související témata: