Chochlíková bojuje v prestižní anketě. Brzy ji také čeká operace, ještě předtím si ale došlápne na přidrzlou Turkyni

Chochlíková bojuje v prestižní anketě. Brzy ji také čeká operace, ještě předtím si ale došlápne na přidrzlou Turkyni Monika Chochlíková na turnaji organizace PML | zdroj: FOTO: PML - Professional Muaythai League

Monika Chochlíková sice působí dojmem, že ji jen tak něco nezastaví, brzy však bude muset trochu zvolnit, aby vyřešila vleklý problém s ramenem.

Nekonečná dřina a píle v přípravě Moniky Chochlíkové nese zasloužené ovoce. Přední slovenská bojovnice už v kickboxu a thajském boxu posbírala snad všechny cenné medaile a poháry, v minulém roce si došla pro zlato na Světových hrách, což vnímá jako svůj největší úspěch. A byť sama přiznává, že už v těchto disciplínách dokázala vše, co si jen mohla přát, láska k bojovým sportům ji rozhodně neopouští.

Loňský úspěch by nyní mohla korunovat v prestižní anketě, která pod záštitou Světových her hledá sportovce roku. “Byla jsem vybrána za thajský box díky zlatu na Světových hrách, jako jediná zastupuju Slovensko,” informovala Chochlíková v příspěvku na Instagramu. Za úspěch pochopitelně považuje už jen samotnou nominaci, v anketě se utká s dalšími 34 sportovci z celého světa, kteří mají většinou mnohem rozvinutější fanouškovskou základnu. Do hlasování se ale můžete zapojit i vy, stačí se řídit pokyny v přiloženém příspěvku.

Kickboxu už se Monika věnovat nehodlá, jelikož je těžké udržet tempo v přípravě na tři různé disciplíny. Ve volném čase chce zkoušet MMA, prioritou však zůstává thajský box. Další zápas se pomalu blíží, už příští týden se představí v Trenčíne. "Volcano" tedy i nadále udržuje ďábelské tempo. “Málokdy se stane, že bych měla delší přestávku. Tuto přípravu si celkem užívám,” přiznala v rozhovoru pro domácí "postojářkou" organizaci PML.

Brzy nicméně bude muset šlápnout na brzdu. Jde totiž o poslední zápas před plánovanou operací ramene, s nímž poslední dobou bojuje. “Je to z přetrénování, nestal se mi jeden konkrétní úraz, postupně se to nabalovalo,” vysvětlila. Sama si však není jistá, co s rukou má. “Něco mi tam natéká a tlačí, pak mě to bolí.” Omezení cítí i v tělocvičně. “Na tréninku cítím, že už jdu trošičku přes hranu.” Je tedy ráda, že už má stanovený termín operace. Tím pádem odpadá stres a obavy z toho, že by kvůli ramenu musela odříct další plánované zápasy. Po operaci si chce dát dva a půl měsíce pauzu, ráda by stihla letošní mistrovství světa.

Z obávané postojářky následně vypadlo, že jde zřejmě o poměrně vážný problém, což zjistila krátce před posledním zápasem v Oktagonu. Doktor ji upozornil, že by rameno mohlo způsobit předčasné ukončení kariéry, pokud ho nebude šetřit. A tím Chochlíkovou pochopitlně vylekal. “Konečně jsem si začala vydělávat celkém dobré peníze, začalo mě to dobře živit, ale ještě nemám naspořeno tolik, abych mohla ukončit kariéru a žít si bezstarostný život.”

Těžko si představit, že zrovna Chochlíková by mohla rameno šetřit, jako aktivní postojářka se bez ruky zkrátka neobejde. A jelikož nepomohla ani rehabilitace, obstřiky, lasery a podobné procedury, rozhodla se pro operaci. Zatím ji čeká celkem běžný zákrok v podobě artroskopie.

Ještě předtím si ale došlápne na tureckou bojovnici Tugbanur Kivrak, juniorskou mistryni světa organizace WAKO, která má na kontě více než 200 zápasů. Domácí hvězdě již vzkázala, že bude po všech stránkách lepší. “Může si to myslet,” zasmála se Chochlíková, která už má na kontě skalpy větších jmen. Zda přidá další, se dozvíme na galavečeru PML 6, který se odehraje 21. ledna v Trenčíně a živý přenost bude možné sledovat na platformě oktagon.tv.

Zdroje:  PML - YouTube

Nejnovější články