Hlavní obsah

Zlato! Talentovaná Jílková se stala mistryní světa v thajském boxu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokázala to! Patnáctiletá česká boxerka Viktorie Jílková excelovala na mistrovství světa juniorů v thajském boxu v Malajsii. Finálový souboj proti Thajce Aunkhongphanaové dopadl jednoznačným vítězstvím na body a český talent si tak domů odváží zlatou medaili. Radost po zápase neskrýval ani její otec Lukáš.

Foto: Třasák/Sportegy

Talentovaná Češka Viktorie Jílková. Ilustrační foto.

Článek

Jílková na mistrovství světa juniorů v thajském boxu postupně smetla domácí Adrianaovou i Australanku Chattertonovou, boj o zlato pro změnu přišel proti thajské rivalce Aunkhongphanaové. V něm Jílková vyhrála všechna tři kola a po zásluze mohla slavit.

„Soupeřka byla hodně dobrá a silná, ale poradila jsem si s ní. S tátou jsme sledovali její zápasy a zvolili taktiku, která fungovala. Spoléhala jsem se od začátku na ruce a série jsme zakončovala kopy na stehna, aby mi nechytla nohy a nevymetla se mnou," řekla po zápase Jílková.

Talent, který se jen tak nevidí. Dosáhne Viktorie Jílková na medaili z letní i zimní olympiády?Video: Sport.cz

„Viki všechna tři kola soupeřku drtila dlouhými kombinacemi, byla nekompromisní a nedala soupeřce šanci. Je to pecka! Všichni fandili a přišli nám po zápase pogratulovat s tím, že to byl nejlepší zápas turnaje," hodnotí otec a trenér Lukáš Jílek přímo z Kuala Lumpur, kde šampionát probíhá.

Patnáctiletá multitalentovaná Češka, která sbírá medaile i s hokejovou reprezentací, si tak  z Malajsie odváží zlato. „Ze zlata máme velkou radost, obzvlášť proti opravdu silné Thajce, která má hodně zkušeností. Nasadili jsme na taktiku, kterou Viki skvěle plnila," má radost Jílek.

Úsměv na tváři pochopitelně nechyběl ani mistryni světa. „Mám obrovskou radost. Před začátkem jsem byla v klidu a cítila se dobře i během zápasu," dodává teprve patnáctiletá sportovkyně, která musela po vítězství na dopingovou kontrolu. „Asi působila až moc dobře, protože většinou berou na antidopingový test starší bojovníky a bojovnice," uzavírá Jílek.

Reklama