Hlavní obsah

Další boxerský mega zápas? Joshuovi to s Furym nevyšlo, hlásí se jiný zájemce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě porážky v řadě nejsou dobrou vizitkou a jeden z nejlepších boxerů všech dob Anthony Joshua hledá cestičku, jak se dostat zpět do ztracené formy. Po dvou porážkách s Ukrajincem Oleksandrem Usykem měl políčeno na jinou hvězdu, a sice na šampiona organizace WBC Tysona Furyho. Z boxerského mega zápasu nakonec sešlo a třiatřicetiletému Britovi se nyní otevírají dveře k jiné bitvě. Přistoupí na ni?

Foto: Reuters

Anthony Joshua (vlevo) v souboji s Oleksandrem Usykem.

Článek

Odvetná řežba s Oleksandrem Usyka měla napovědět, jakými dalšími kroky se potáhne kariéra uznávaného britského boxera Anthonyho Joshuy. A jelikož se hvězdný těžkotonážník musel i napodruhé před rivalem sklonit, cestu k vysněným pásům zavalily pořádně těžké balvany. Přesto si "AJ" věřil na prosincovou britskou bitvu s Furym, která však nedopadla a k jednomu z největších boxerských duelů všech dob alespoň prozatím nedojde.

Do hry se ale mezitím vrátila americká mašina jménem Deontay Wilder, která po více než roce znovu ochutnala atmosféru mezi šestnácti provazy. Také rodák z Tuscaloosy v Alabamě se musel sžít se dvěma porážkami v řadě (obě mu uštědřil Tyson Fury), nepříznivou sérii však ukončil tím nejlepším možným způsobem, neboť knokautoval finského obra Roberta Heleniuse. Wilder se tak vrátil se vší parádou a znovu do ringu by mohl nakráčet v nadcházejícím roce. A soupeř? Mluví se právě o Joshuovi...

K této bitvě v minulosti hned dvakrát nedošlo. V roce 2018 a 2019 se boxeři nedokázali dohodnout na podmínkách a rozešli se jiným směrem. Cesty by se ale nyní mohly skutečně spojit, o což usiluje Wilderův manažer Shelly Finkel. „Joshua teď nemá moc možností, a pokud bude Fury bojovat s Usykem, jediným skutečným velkým zápasem by byl právě souboj s Wilderem, je to ale na nich," myslí si Finkel.

Americkému manažerovi by nevadilo uspořádat zápas v zahraničí. „Klidně bychom zápasili ve Spojeném království, to je samozřejmé. Myslím si, že by se na jejich zápas do Wembley přišlo podívat 80 tisíc fanoušků," myslí si Finkel. „Finančně to může být zajímavé třeba v Saúdské Arábii nebo jiné zemi," pokračoval.

Šestatřicetiletý Wilder, který za pár dnů oslaví své 37. narozeniny, varoval, že mu zbývají poslední tři roky kariéry. Finkel tedy chce rychlý návrat. „V ideálním případě by se vrátil na jaře, třeba v březnu. Preferovali bychom Usyka, Joshuu nebo Ruize. Nepřepokládám, že stihneme tři zápasy, ale dva jsou reálné," uzavřel Wilderův manažer.

Pro nadcházející rok tak vstoupila do hry další zajímavá bitva, která by znovu mohla zamíchat kartami mezi těžkotonážníky. „Můj zápas proti Anthonymu Joshuovi je stále ten největší zápas na světě. Ještě větší než souboj Tysona Furyho s Oleksandrem Usykem," je přesvědčen Wilder.

Reklama

Související témata: