Hlavní obsah

Další triumf vycházející hvězdy! Patnáctiletá Jílková je mistryní Evropy v boxu

Patnáctiletá Viktorie Jílková se stala evropskou šampionkou v boxu kadetek. Ve finále váhové kategorie do 57 kg v italském Montesilvanu porazila Řekyni Panajotu Kuziluovou 3:2 na body.

Foto: archiv Viktorie Jílkové

Talentovaná boxerka Viktorie Jílková na archivním snímku.

Článek

"Soupeřka byla o něco menší, ale měla větší svaly. Neměla sice takovou techniku, ale šla pořád dopředu," poznamenala Jílková na adresu o rok starší soupeřky v tiskové zprávě pro média.

"Mám obrovskou radost, že jsem obhájila evropský titul. Chtěla jsem boxovat lépe, ale proti soupeřce, která šla pořád dopředu jako tank, to nebylo snadné," dodala nadaná sportovkyně po zisku další zlaté medaile.

Jílková je nezvykle všestranným talentem českého sportu. Úspěšně se věnuje i thajskému boxu, v němž je mistryní světa, kickboxu a také hokeji. Jejím cílem je účast na letní i zimní olympiádě.

Do finále boxerského šampionátu postoupila Jílková po výhrách nad Irkou Siofrou Lawlessovou a Litevkou Gabrielou Sinickaiteovou. První soupeřkou Jílkové měla být Julia Stupaková, která však k zápasu nenastoupila. Mezinárodní asociace IBA vedená Rusem Umarem Kremljovem rozhodla, že Ukrajinci nesmí boxovat pod svou vlajkou, takže celá výprava z mistrovství Evropy odjela. Jílková tak postoupila do čtvrtfinále bez boje.

Jak budou vypadat nadcházející měsíce teprve patnáctileté šampionky? "Teď mi začala hokejová sezona, takže se budu věnovat hlavně hokeju. Možná zvládnu ještě nějaký zápas v boxu, ale žádný velký turnaj už nebude," uzavřela Jílková.

Reklama

Související témata: