Dano, pojďme se vsadit o 5 milionů dolarů, že Silvu porazím, vyzývá Jake Paul šéfa UFC

Dano, pojďme se vsadit o 5 milionů dolarů, že Silvu porazím, vyzývá Jake Paul šéfa UFC Jake Paul a jeho parafráze na kšiltovku Donalda Trumpa | zdroj: Profimedia

Jakea Paula čeká na konci října nejtěžší zápas dosavadní boxerské kariéry, v ringu se postaví Andersonu Silvovi, který je všeobecně považován za jednoho z nejlepších bojovníků v historii MMA.

Ať se nám to líbí nebo ne, Jake Paul se z youtuberství přeorientoval na box a jde mu to lépe, než se čekalo. Postupně se navíc zvyšuje i úroveň jeho soupeřů. Ben Askren a Tyron Woodley dosáhli sice v MMA velkých úspěchů, ale v postoji nepatřili mezi nejobávanější bojovník. Anderson Silva je ale jeden z nejlepších strikerů, kteří kdy do oktagonu vstoupili a svůj um už po odchodu z UFC dostatečně prokázal i v boxerském ringu, kde loni absolvoval dva zápasy a z obou odcházel jako vítěz.

Není tedy divu, že mnozí nevěřili, že by Paul do takové výzvy šel. On ale překvapil a oznámil, že se 29. října se Spiderem utká. "Můj zatím největší test. Legendu respektuji, ale musí být zahubena," okomentoval duel na sociálních sítích, kde se také pochlubil, že se s Andersonem jako fanoušek setkal už před 13 lety.

Jake Paul, Anderson Silva, Logan Paul Kluci Paulovic s Andersonem Silvou, snímky dělí 13 let | zdroj: Profimedia

Dnes se setkali znovu, už jako soupeři. "Je to pro mě naprosto sureálný okamžik, jako malý jsem seděl na gauči a sledoval tohohle chlápka v televizi a teď jsme tady. Ta výzva se mi líbí, bude to můj zatím nejtěžší zápas a já jsem na něj připraven," řekl na začátku tiskové konference Paul. "Mí předchozí soupeři byli de**lové, takže jsem se k nim tak choval a nakopal jim zadek, ale Anderson je nejmilejší chlap na světě. Respektuju toho chlapa, ale stejně ho s respektem knockoutuju."

"Možná ne," smál se 47letý Silva a slíbil divákům, že se mají na co těšit. "Věk je jen číslo, pořád každý den tvrdě trénuju."

"Je to pro mě okamžik, kdy to buďto zvládnu, nebo padnu," pokračoval Jake. "Čeká mě někdo, kdo právě porazil bývalého boxerského šampiona. Neberu ho vůbec na lehkou váhu, je to nejlepší striker, nejlepší MMA bojovník všech dob. Nikdo si nemyslel, že tenhle zápas vezmu. Dokonce ani Dana White tomu nevěřil."

Pak se na šéfa UFC obrátil přímo: "Dano, vím, že se teď díváš, brácho. Pořád mi ještě dlužíš milion dolarů, když si proti mě vsadil na Bena Askrena. Chci, abys vylezl ze skrýše, přestal být d**ka a vsadil si na můj zápas s Andersonem. Nemyslel si, že do toho půjdu, tak se pojďme vsadit. O milion, dva, pět. Ale vsadím se, že do toho nepůjdeš, protože jsi d**ka."

Ze strany Paula je to chytrý tah, jak k zápasu se Silvou přitáhnout ještě větší pozornost, navíc míří na Whiteovo slabé místo. Šéf UFC totiž sám přiznal, že je gambler a loni dokonce prohrál milion dolarů, když vsadil na boxera Jermaina Taylora, který nakonec v souboji s Kellym Pavlikem padl KO.

Zdroje:  Tisková konference SHOWTIME Sports

Nejnovější články