David porazil Goliáše! Usyk jako první boxer našel recept na Tysona Furyho

Usyk Fury




Oleksandr Usyk se stal v krásné bitvě prvním nesporným šampionem těžké váhy po 25 letech, když téměř knokautoval Tysona Furyho a nakonec zvítězil ve 12kolovém zápase na body. Usyk se tak stal prvním bojovníkem, který dokázal Furyho porazit.


 

VIDEO: Podívejte se, jak byl „utrápený“ Gábor Boráros znovu ukončen

Usyk, který byl v ringu výrazně menší, se musel celý večer potýkat s Furyho velikostí a silou, ale po strhujícím výkonu v devátém kole byl dokonce hodně blízko ukončení souboje. Usyk totiž vyrazil vpřed mohutnou kombinací zakončenou tvrdou pravačkou, která Furyho dostala do velkých problémů, které „vyřešil“ až konec kola.

Když totiž Fury klopýtl dozadu, tak Usyk vyrazil vpřed další bleskovou kombinací včetně ohromujícího levého háku a na okamžik se zdálo, že rozhodčí Mark Nelson zápas zastaví. Místo toho Nelson Usyka poslal stranou a nechal Furyho počítat, načež zazněl gong který oznámil konec kola.

 




      

Fury, jak už to má ve zvyku, se však mezi koly zázračně zotavil natolik, že se vrátil a posledních 12 minut dával Usykovi vše, co mohl, ale tento klíčový moment nakonec zřejmě rozhodl. Rozhodčí totiž zápas ohodnotili 115-112 a 114-113 pro Usyka, třetí rozhodčí dal 114-113 pro Furyho.

I to však stačilo k tomu, aby Usyk zvítězil, zůstal neporažen a stal se nesporným šampionem těžké váhy. „Moc děkuji svému týmu,“ řekl Usyk a ve tváři se mu zračily emoce. „Je to skvělý čas, je to skvělý den.“

Fury ze své strany řekl Usykovi „Dobrá práce“, když se bojovníci v ringu objímali, ale „Gipsy King“ zjevně věřil, že udělal dost pro to, aby si vítězství zasloužil on.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *