Hlavní obsah

Do Ruska pro titul. Nechci být spojován s kritikou, jdu si tam vyřešit svojí práci, líčí neporažený talent

Téměř přesně po roce se jeden z nejtalentovanějších českých bojovníků Václav Sivák vrací zpět do Ruska, kde bude dost možná čelit nejtěžší výzvě kariéry. V tamní organizaci RCC si to 18. února rozdá o titul s místním úřadujícím šampionem Kiamranem Nabatim. „Je to fakt velkej zápas. Pro mě to bude skvělá zkušenost a hodně dobrá výzva, popisuje třiadvacetiletý Sivák. V mrazivém Jekatěrinburgu dojde nejen na souboj o pás, ale také o ukončení série neporazitelnosti jednoho z bojovníků.

Že zápasím v Rusku? Jdu tam dělat svoji práci a získat titul, víc neřeším, říká Václav SivákVideo: Sport.cz

 
Článek

Zatímco třiadvacetiletý Sivák končil uplynulý rok ziskem titulu v organizaci RFA, další pás pro změnu může ukořistit hned při prvním duelu roku 2023. „Jsem mladej, vyhovuje mi takhle často zápasit. Ať mám co nejvíc zkušeností," je rád ostravský tvrďák, který se v ruské organizaci RCC utká s úřadujícím šampionem divize do 66 kilogramů Kiamranem Nabatim.

„Nevím, jestli to bude nejtěžší zápas, ale jeden z nejtěžších. Uvidíme až na místě, co proti mně předvede. Znám ho už delší dobu, je fakt kvalitní. Má toho hodně za sebou, hodně amatérských zápasů. Pro mě to bude dobrá zkušenost a hodně dobrá výzva," líčí neporažený Čech, jenž si v profesionálním ringu drží bilanci 22-0. Nabati pro změnu 15-0.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RCC Fair Fight (@rcc_fairfight)

Sivák se tak po roce může těšit na další ruskou výzvu, naposledy zde bojoval v únoru loňského roku proti Viktoru Michajlovovi. Nyní ale přichází neporažený Rus Nabati, který bude plnit roli favorita. „Čím bude víc kol, tím budu mít lepší fyzičku. Třeba ve čtvrtém nebo pátém. Jemu naopak spíš odpadá. Ale uvidíme, třeba to v zápase bude něco jiného," prozrazuje Sivák možnou cestu k vítězství.

Ruská výzva tak v únoru čeká na dalšího českého bojovníka. Jako první se zde 4. února představí Tadeáš Růžička, kterého rusko-ukrajinský válečný konflikt netěší, rovněž ale nechce, aby mu nepříjemná politická situace brzdila kariéru. Sivák to má podobně.

„Neřeším to, stará se o to manažer. Nijak to neregistruju, jenom vím, že budeme mít nového prezidenta. Tuhle válku ale moc neřeším. Byl bych nerad, kdybych byl kvůli tomu spojován s kritikou. Jdu tam jenom vyřešit svojí práci, získat titul a přijet zase zpět do Česka," popisuje rodák z Ostravy, který by měl přípravu na zápas odbouchat v Thajsku nebo Nizozemsku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RCC Fair Fight (@rcc_fairfight)

Po návratu ale žádné lenošení nepřijde, Siváka totiž budou čekat další mise. „Zatím chci tenhle titul v Rusku, poté obhájit světový titul v Praze na Yangames a v listopadu se chystá něco v O2 areně. Ještě bych měl v RFA obhájit titul. Je toho dost, vyhraje nezajímavější nabídka," nastínil plány.

„Chci se posunout ve všem, furt mám velké rezervy. Chci být nejlepší verze sebe sama. Můžu být silnější, rychlejší, učit se novým technikám," prozradil Sivák. „Zatím jsem tak na 50%, za půl roku bych mohl být třeba na 70," dodal.

Reklama

Související témata: