Hlavní obsah

Nejtěžší soupeř kariéry. Neporažený Čech jde bojovat do Ruska, rozdá si to o titul

Aktualizováno

Jeden z nejtěžších zápasů kariéry má před sebou domácí postojářská hvězda Václav Sivák. Český talent pokračuje v kvapíkovém tempu, poprvé v novém roce se mezi šestnácti provazy představí v ruské organizaci RCC, kde 18. února zabojuje v pětikolové bitvě o titul s úřadujícím šampionem Kiamranem Nabatim. Oba bojovníci jsou dosud neporaženi. „Stoprocentně nejtěžší soupeř, kterého kdy měl," vysvětluje pro Sport.cz Martin Woodecki, jenž těžil z dobrých vztahů díky působení v ruské RCC a zápas se mu povedlo domluvit.

Foto: RFA

Václav Sivák má na svém kontě titul organizace RFA. Ilustrační foto.

Článek

Jak jinak začít nový kalendářní rok než obrovskou výzvou. Právě jedna taková čeká na domácího talentovaného postojáře Václava Siváka, který se po delší době představí v zahraničí, konkrétněji na turnaji RCC Fair Fight 20 v Rusku. A nebude to jen tak ledajaký zápas, bude se totiž bojovat o to nejcennější, a sice o titul.

Na ostravského tvrďáka v ringu bude čekat úřadující šampion divize do 66 kilogramů Kiamran Nabati, který je stejně jako Sivák (22-0), prozatím neporažen (15-0). Více než 200 zápasů absolvoval také v amatérském ringu, mimo jiné se pyšní i stříbrnou medailí v thajském boxu IFMA 2015. Oba bojovníky navíc zdobí získaný titul mistra světa WAKO.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený VACLAV SIVAK (@badsivak)

Sivák tak během necelých dvou měsíců může dosáhnout již na druhý titul. Ten první se mu povedlo ukořistit v prosinci minulého roku v organizaci RFA, kde se stal vůbec prvním šampionem a jednomyslně na body přelstil rivala Patrika Záděru. „Chtěl jsem to ukončit. Naštěstí se mi povedlo vyhrát aspoň na body," řekl Sivák po vítězném duelu.

Nyní se předpokládá, že cesta k druhému pásu bude o poznání náročnější. V minulosti měla možnost zabojovat o titul RCC česko-slovenská dvojice Michael Krčmář a Milan Paleš, ani jeden ale nebyl úspěšný. Povede se to až Sivákovi v Jekatěrinburgu, kde v těchto dnech panují třeskuté mrazy? „Bude to o kondici. Závěr by mohl patřit právě Vaškovi, protože Kiamran v závěru začíná fyzicky odcházet. Je to ale chytrej bojovník, přemýšlí u toho," popisuje promotér, manažer a trenér v jedné osobě Martin Woodecki.

„Řešil jsem ten zápas s Čingizem Allazovem (bývalý šampion K-1) a jeho trenérem a říkali mi, že je to na Vaška moc brzo, že je to moc těžkej soupeř pro něj a lepší by bylo ho ještě někde oťukat s někým méně zkušeným. Vašek ale chtěl jít o titul a vzhledem k tomu, že ho drží Nabati, tak není jiná možnost. Probíral jsem to i s manažerem Smrčkou, jaké jsou varianty. Jasně mi řekli, že chtějí bojovat o titul," vysvětluje Woodecki.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nabati Kiamran (@elbow_23)

Směrem do Ruska se tak vydává další český zástupce. V předchozích dnech byl oznámen zápas i pro českého ranaře Tadeáše Růžičku, který se pro změnu v RCC představí již 4. února v souboji s elitním postojářem Chajalem Džanijevem. Na východě bude zápasit také slovenský talent Sebastian Fapšo. „Myslím si, že všichni tři teď jedou v roli outsiderů. Bohužel," myslí si muž, jenž stal při budování ruské organizace RCC.

Je ale možné, že ještě nějaké české či slovenské jméno přibude. „Možná tam ještě někoho dostanu. Ta karta není nafukovací a oni mají své zájmy, chtějí stavět vlastní bojovníky. Není to úplně tak jednoduché. Ale ještě tu mám jednu nabídku, možnost, ale uvidíme."

Únor tak bude z pohledu česko-slovenských bojovníků na ruském území hodně výživný.

Reklama