Hlavní obsah

Dovolená skončila tragédií. Britský šampion se během šnorchlování utopil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K velkému neštěstí došlo v australském městě Cairns. Během šnorchlování na Velkém bariérovém útesu utonul teprve pětadvacetiletý boxerský šampion Cam Shaw, který byl na dovolené společně s přítelkyní a v době smrti byl součástí organizované výpravy. Zprávu o smrti nadějného sportovce potvrdil i otec Rod.

Foto: instagram: @cambo_the_kid

Britský boxer Cam Shaw na archivním snímku.

Článek

Patřil mezi nadějné britské boxery, před čtyřmi lety dokonce získal zlatou medaili na turnaji Hivdovre Box Cup v Dánsku, další úspěchy do sbírky ale už nepřidá. Pětadvacetiletému Camu Showovi se stalo osudným šnorchlování na Velkém bariérovém útesu v Austrálii, během kterého se utopil.

Rodák z Yorku Shawu byl na dovolené v australském městě Cairns s přítelkyní, v době smrti byl součástí organizované expedice. „Queenlandská policie připraví zprávu pro koronera poté, co bylo v pondělí asi v poledne nalezeno tělo muže u útesu u Cairns," informoval mluvčí Úřadu pro zahraniční věci. „Poskytujeme konzulární podporu rodině britského muže, který zemřel v Austrálii," bylo později doplněno.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lewis Sylvester (@lewis_sylvester_boxing)

Zprávu o úmrtí potvrdila i rodina pětadvacetiletého boxera. Ta nyní čeká na výsledek vyšetřování koronera a dále spolupracuje s konzulátem, aby byla zajištěna repatriace těla do Spojeného království. „Nevíme přesně, co se stalo, ale víme, že se Cam utopil," přiznal otec Rod.

„Byl to silný plavec - naučil jsem ho plavat ve Water World v Yorku, když mu bylo dva a půl roku. Dosáhl devíti z jedenácti možných úrovní," přiblížil pyšný otec začátky.

Shaw měl za sebou 4 boxerské duely, všechny se mu povedlo zvítězit. V roce 2019 musel bojové sporty hodit na vedlejší kolej. „Vyhrál všechny zápasy, pak ale udeřil covid a musel se věnovat něčemu jinému. Pokračoval jako plně kvalifikovaný lyžarský instruktor ve Švýcarsku. Chtěl vidět jeden ze sedmi divů světa - Velký bariérový útes," pokračoval Rod.

Na svého svěřence vzpomíná i hlavní trenér Billy Wilson. „Znal jsem Cama velmi dobře a je to pro mě obrovský šok. Nikdo neočekává, že někdo zemře ve věku 25 let. Byl to temperamentní kluk, vždycky vtipkoval a smál se. Dříč, který žil svůj život naplno," nechal se slyšet Wilson.

Kariéra britského boxera přinesla i několik triumfů na prestižních turnajích. Shawovi se v roce 2018 povedlo vyhrát turnaj amatérského boxu v kategorii do 60 kg, ještě předtím ovládl i několik domácích galavečerů.

Reklama

Související témata: