Hlavní obsah

Drogový skandál! Bývalá boxerská hvězda zatčena za pašování 22 tun kokainu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádný malér, ze kterého se asi jen tak nevykroutí. Goran Gogič, bývalý černohorský boxer, který si v kariéře připsal 21 vítězství a čtyři porážky, byl obviněn z údajného pašování 22 tun kokainu v hodnotě více než miliardy dolarů (zhruba 25 miliard korun).

Foto: @serieB123, Twitter

Bývalý boxer Goran Gogič.

Článek

Třiačtyřicetiletý bývalý boxer byl zadržen v neděli večer na mezinárodním letišti v Miami, když se chystal do Curychu. Byl obžalován ze čtyř bodů obžaloby, které zahrnovaly i spiknutí. Za každý bod mu hrozí povinný minimální trest odnětí svobody v délce 10 let a možné doživotí.

Gogičova obvinění vychází ze skandálu v roce 2019, kdy bylo na třech komerčních lodích zabaveno více než 22 tun kokainu. Bývalý boxer měl se svými spolupachateli pašovat kokain do Evropy přes americké přístavy. Celá operace podle žalobců vyžadovala dokonalou znalost lodních tras, údajů o poloze a toho, zda je prostor pro uložení drog v přepravních kontejnerech již na palubě.

„Jeho zatčení je obrovským vítězstvím orgánů činných v trestním řízení," uvedl americký státní zástupce Breon Peace. Podle soudních spisů měl Gogič, který v letech 2001-2012 dosáhl bilance 21-4-2, dohlížet na logistiku a jménem svých balkánských kartelů koordinoval činnost se sítí kolumbijských překupníků, pracovníků rychlých člunů, kteří nakládali drogy na lodě a přístavních dělníků, kteří zásilky nakládali a vykládali.

Podle Gogičova právníka Lawrence Hashishe je jeho klient nevinný. „Trvá na své nevině a do USA přijel na boxerský sraz v Portoriku," uvedl Hashish. Další slyšení je naplánováno na začátek příštího týdne.

Reklama

Související témata: