Hlavní obsah

Fantazie! Česká boxerka se ziskem stříbra na ME postarala o historický úspěch

Boxerka Lenka Bernardová se stala vicemistryní Evropy a postarala se o největší úspěch českých žen v historii. Jednadvacetiletá reprezentantka z Plzně nestačila na šampionátu v Budvě až ve finále kategorie do 60 kg na olympijskou vítězku a mistryni světa Kellie Anne Harringtonovou z Irska, s kterou prohrála 0:5 na body.

Foto: @IABABOXING, Twitter

Lenka Bernardová (vpravo) nestačila pouze na na olympijskou vítězku a mistryni světa Kellie Anne Harringtonovou.

Článek

Maximem českých boxerek na velké akci byl dosud bronz na ME. Na minulém šampionátu v Madridu před třemi lety jej získala Vendula Kučerová (nad 81 kg), v letech 2006, 2011 a 2016 skončila třikrát třetí Martina Schmoranzová.

Bernardová, jež v roce 2019 získala bronz na juniorském ME v Sofii, v Budvě vyřadila tři soupeřky. Gabrielu Dimitrovovou z Bulharska porazila 4:1, Elidu Kočarjanovou z Arménie 3:2 a stejným výsledkem ocenili rozhodčí její semifinálový duel s Anou Starovoitovou z Litvy.

Na ME startovalo pod vedením trenérů Radka Semana a Michala Soukupa pět českých reprezentantek. Claudie Tóthová ve váze do 54 kg vyhrála alespoň jeden zápas, vypadla ale ve čtvrtfinále. Nela Freiherrová (do 52 kg), Kateřina Čavajdová (do 57 kg) a Iveta Čadová (do 81 kg) v Černé Hoře prohrály úvodní duely.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články