Hlavní obsah

Fantazie! Talentovaná Jílková postoupila na MS v thajském boxu do finále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výborná práce. Multitalentovaná sportovkyně Viktorie Jílková, která reprezentuje Česko na mistrovství světa juniorů v thajském boxu v Malajsii, se probojovala do finále. Patnáctiletá bojovnice si nejprve poradila s domácí Adrianaovou, poté jednoznačně zdolala i Australanku Chattertonovou. Jílková si to o celkové prvenství rozdá s Thajkou Aunkhongphanaovou, duel se uskuteční v sobotu 20. srpna.

Foto: archiv Viktorie Jílkové

Multitalentovaná sportovkyně Viktorie Jílková. Archivní foto.

Článek

Český talent Jílková startuje na mistrovství světa v thajském boxu v Malajsii v kategorii do 57 kilogramů. I proto řeší před finálovým duelem problém s váhou. „Musím nabrat váhu, protože jsem lehčí než soupeřky, což je v zápasech znát. Hlavně ve finále proti Thajce, která je vysoká a silná, budu potřebovat sílu," vysvětluje Jílková.

„V Malajsii kvůli jinému podnebí a náročnému programu zhubla samovolně od začátku šampionátu tři kila ve svalech a vodě, protože tuk žádný nemá," líčí otec a trenér Lukáš Jílek.

Talent, který se jen tak nevidí. Dosáhne Viktorie Jílková na medaili z letní i zimní olympiády?Video: Sport.cz

Jílková přitom první kolo, ve kterém narazila na domácí Shamien Adrianaovou, zvládla za pouhých 75 vteřin. „Viki rozstřílela dobrým boxem domácí bojovnici, kterou tak zlomila hned na začátku," hodnotí Jílek. „Cítila jsem se dobře a celou dobu jsem dominovala, takže jsem měla po zápase super pocit," má radost patnáctiletá Jílková.

Daleko těžší zkoušku ale představovala Skyla Chattertonová z Austrálie, přes kterou vedla cesta až do finále. „Byl to daleko těžší zápas proti houževnaté holce, která se pořád tlačila dopředu. Viki ji ale i tak dala z ústupu nespočet ran dobrým boxem," vysvětluje Jílek s tím, že i Australanka byla během zápasu jednou počítána.

Jílková tento duel vyhrála jednoznačně 5:0 na body a ve finále ji bude čekat Thajka Aunkhongphanaová, která přes soupeřku v semifinále rovněž postoupila až na body. „Thajka spoléhá na jeden zadní kop a sílu v klinčích. Musíme vymyslet správnou taktiku," je si vědom Jílek. „Hlavně musím nabrat váhu, aby mi nechyběla síla, která bude ve finále důležitá," dodává Jílková.

Reklama

Související témata: