Hlavní obsah

Fighter Růžička svedl tvrdou bitvu, má velkou tržnou ránu. Karma za minulý rok, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už více než měsíc pobývá a trénuje v oblíbeném Thajsku, kde elitní český bijec Tadeáš Růžička nyní svedl první z domluvených zápasů. A nedopadl zrovna slavně. Asijský protivník Mokkachun Jakkawan mu ve třetím kole loktem roztrhl obočí, načež český zástupce na následky velké tržné rány nakonec smolně prohrál. „Tohle je moje karma za minulý rok. Mám to za všechno, co jsem udělal,“ mrzí jej.

Foto: RFA

Český bojovník Tadeáš Růžička na archivním snímku.

Článek

V Růžičkově podání se nejednalo o souboj pod některou z organizací, ale pouze o jednozápasovou účast na turnaji Saturday Fight Night 24 na stadionu Paton Boxing Stadium (Phuket), kde se schylovalo k souboji s Němcem Dennisem. A jelikož druhý jmenovaný se nakonec své účasti na poslední chvíli zřekl, hozenou rukavici sebral asijský bijec Mokkachun Jakkawan, pro české fanoušky zcela neznámé jméno.

Jenomže Růžička velice rychle pocítil, že náhradní soupeř není žádné ořezávátko. Bojovníci se střídali v tvrdých výměnách, přičemž úvodní dvě kola patrně lépe zvládl právě český zástupce, který by však na koncovku zápasu nejraději zapomněl. Úder loktem nad jeho oko totiž za sebou zanechal velkou tržnou ránu, kvůli níž byl duel ukončen. Stopku dal doktor, který nejprve zkontroloval vážnost zranění, načež byl zápas odmáván. Růžička smutnil, zažil smolnou porážku.

Foto: Instagram.com/tadyonee

Tadeáš Růžička a jeho zranění ze zápasu v Asii.

26letý pražský fighter na sociální sítě umístil pozápasové snímky děsivého zranění, které si pochopitelně vyžádalo také několik stehů. „Dvě kola jsem ho štípal, začátek třetího také. Pak mi ale roztrhl palici na sračky, takže mi ukončili zápas. Tohle je moje karma za minulý rok. Mám to za všechno, co jsem udělal,“ naráží Růžička na incident z loňského roku, kdy napadl neznámého muže v pražských ulicích, za což si před několika dny vyslechl verdikt soudu.

Tvrdá bitva na vyhlášeném českém postojáři zanechala nemalé šrámy. Růžička navíc ani zdaleka nebyl spokojen se zápasovými podmínkami. „Byl to street jako kráva. Neudělali mi tejpy a do poslední minuty jsem myslel, že jdu s nějakým Němcem. Pak najednou nastoupí mladá hvězda z Číny. Celý zápas jsem měl a o to více mě mrzí, že loket, co mě ani nenahulil, to ukončil,“ mrzí Růžičku a uvádí, že za zápas neinkasuje žádné finanční prostředky.

Zranění v citlivější oblasti ho sice na nějakou dobu vyřadí z kontaktního tréninku, přesto nehodlá polevovat. V Thajsku by měl v dohledné době svést další zápasy, načež by se měl divákům představit i na česko-slovenské scéně, a sice v organizaci RFA, kde drží pás šampiona. „Na sto procent nastoupí na našem společném galavečeru s organizací I Am Fighter v Praze (21. září), kde půjde o titul,“ přibližuje zakladatel RFA Boris Marhanský.

Růžička přitom v jihovýchodní Asii trénuje a pobývá už více než měsíc, i díky této zkušenosti se chce znovu plnohodnotně vrátit na kolej bojovníka. „Nejsem tady na dovolené, ale přijel jsem sem trénovat a především se nad sebou zamyslet, co chci změnit a jak bych se měl chovat, protože už mám velkou sledovanost. Jsem už někdo úplně jiný, než jsem byl dřív. Uvidíte, až se vrátím do Prahy, co vám ukážu za zápasy,“ říká.

Reklama