Sleduj nás

Fury: Odmítl jsem zápas s Mikem Tysonem. Žádné peníze mě nepřesvědčí to přijmout

Fury: Odmítl jsem zápas s Mikem Tysonem. Žádné peníze mě nepřesvědčí to přijmout
Tyson Fury odhalil, že mu přišla nabídka na divácky atraktivní duel s Mikem Tysonem. Současný šampion těžké váhy WBC ovšem odmítl.

Co se Mike Tyson v listopadu 2020 střetl s Royem Jonesem, říkal, že má v sobě síly na ještě jeden zápas. Přál si, aby to nebyla už jen nějaká exhibice, ale pořádná štípaná proti světové jedničce těžké váhy boxu.

Zdálo se, že se jedná o pouhá slova, ale jak odhalil sám Tyson Fury, bylo za tím daleko více. Iron Mike zapřáhl svůj manažerský tým, který oslovil Franka Warrena, tedy britského promotéra Gypsyho Kinga, a předložil mu nabídku k souboji.


Jakmile se o této novince dozvěděl sám Fury, potěšilo jej sice, že o něj má Iron Mike zájem, ale danou nabídku smetl ze stolu. Nechtěl nic riskovat z úcty k legendě.

„Samozřejmě by mi bylo ohromnou ctí, kdybych mohl sdílet ring s tak významnou osobou, jako je Mike Tyson, ale něco takového se mělo řešit dříve, před mnoha lety, ne teď,“ pronesl Gypsy King před obrazovkami stanice BT Sport.


Mike Tyson a Tyson Fury meli mit zapas Mike Tyson a Tyson Fury měli mít zápas

„Neexistuje způsob, jak bych z toho zápasu mohl odejít jako vítěz. Kdybych ho přijal a Mikea porazil, lidé by mě vypískali, že mlátím starého boxera. Kdybych ale zvolnil a nechal se porazit, tak se mi zase lidé budou smát,“ vysvětloval.

„Žádná částka na světě mě tedy nepřesvědčí, abych Mikeovi čelil. Nejsem tu kvůli penězům a ctím legendu, jakou Mike bezpochyby je. Slyšel jsem, že má nějaké zdravotní potíže, tak ať zbytečně nic neriskuje,“ dodal Fury.


Další články