Fury hrotí ultimátum. Ber, nebo nech být, hrozí Joshuovi po překvapivé nabídce

08.09.2022

Autor: Bohumil Králík

Tyson Fury.

Tyson Fury.FOTO: DAZN


Velkolepá Bitva o Británii nabírá konkrétnější kontury. Sesazený šampion těžké váhy Anthony Joshua a jeho tým akceptovali překvapivou nabídku od úřadujícího šampiona organizace WBC Tysona Furyho k vzájemnému duelu obou britských boxerů na konci tohoto roku na domácí půdě. Pro fanoušky jistě skvělá zpráva, nicméně stále zbývá kolem celého klání spousta nejasností.



Pro Joshuu jde o výbornou příležitost, jak se po dvou porážkách od Oleksandra Usyka vrátit rychle na výsluní. Je jasné, že je to Fury, který má všechny trumfy v rukou, a tak si diktuje podmínky.

"26. listopad ve Wembley, nebo 3. prosinec v Cardiffu. Ber, nebo nech být," dal Gypsy King jasné ultimátum.

Jenže když Joshuův promotér Eddie Hearn mluvil o tom, že s nabídkou souhlasí, počítal s termínem 17. prosince. Nelíbil se mu ani Furym daný poměr rozdělení peněz v poměru 60:40 v jeho prospěch, byť ho přesto akceptoval.


Joshua přes sociální sítě rovněž výzvu přijal, ale odkázal Furyho na jednání s jeho týmem a nechtěl domlouvání zápasu řešit veřejně přes internet. A tak se také stalo. Hearn potvrdil, že od Furyho přišla písemná nabídka, kterou chtějí přijmout a jednají o ní se synem Furyho promotéra Franka Warrena.

"Dnes (ve středu) ráno jsme se vrátili, mluvil jsem s AJ (Joshuou) o nabídce. Mám za to, že si zaslouží více než 40 procent. Ale on sám je šťastný. A nejsem to já, kdo dělá rozhodnutí, to musí udělat on. Takže on pak za mnou přišel a řekl: Bereme to, 60:40," rozpovídal se Hearn pro iFL TV.

"Chtěli bychom, aby zápas proběhl v prosinci a viděl jsem, že Queensberry (Warrenova promotérská společnost) má zamluvený stadion Millenium v Cardiffu na 17. prosince, takže takhle je to perfektní," mnul si ruce Hearn.

Usyk nabídl pomoc

Na boxerské scéně se má vesměs za to, že poměr rozdělení výdělku ve prospěch neporaženého úřadujícího šampiona Furyho 60:40 je vůči Joshuovi, jenž prohrál tři z posledních pěti zápasů, více než vstřícný. Z posledního zápasu s jiným Britem Dillianem Whytem si dělil Fury peníze v mnohem pro sebe výhodnějším poměru 80:20.

Gypsy King nicméně situaci znovu vyhrotil svým posledním návrhem, či spíše ultimátem, na listopadový termín zápasu, který je však nejspíš nereálný.


"Fury je vynikající v tom přesvědčit veřejnost o něčem, co je absolutní nesmysl. Osobně si myslím, že to nemyslí moc vážně. Ale jak už jsem řekl, AJ nemá žádný problém utkat se s ním v prosinci," dodal Hearn.

Jeho protějšek Warren připravoval na 17. prosince možný zápas o všechny pásy těžké divize s Usykem, ten však kvůli zranění a touze trávit více času s rodinou letošní termín odmítl. Následně se trochu překvapivě nabídl Joshuovi, coby potenciální člen jeho přípravného týmu.

"Pokud bude Anthony potřebovat moji pomoc, dorazím do jeho kempu a vypomůžu. Není mu 40 ale teprve 33 let, měl by pořád makat. Anthony, nepřestávej. Chápu, že mě chtěl porazit, ale rozhodně by to neměl vzdávat. Musí jít dál," nabádal svého nedávného soupeře Usyk v rozhovoru pro Sky Sports.

Velkým tématem zápasu Fury - Joshua bude také otázka vysílacích práv. Dají se předpokládat rekordní zisky na evropské poměry z placených streamů pay-per-view. A jak je dobře známo, Fury je smluvně vázaný s jinou společností (BT), než Joshua, který nedávno podepsal novou lukrativní smlouvu s DAZN, kam přešel za velké peníze od Sky Sports. I v této přetahované bude držet mnohem silnější karty v rukou Fury.



Další články v kategorii

Procházka má dalšího nápadníka. O tanec s Čechem se hlásí neúspěšný vyzyvatel

16.04.2024Věřil ve výhru, přišla drtivá porážka. Jamahal Hill zažil na jubilejním UFC 300 těžkou noc. Své bojové dovednosti v podstatě neukázal. ...

Rivalita Čechů sílí. Vyzyvatel přidal další varování. Jsem pitbul, zakousnu a nepustím

16.04.2024Tento víkend bude patřit boxerským akcím. Ve světě porovnají své dovednosti Devin Haney a Ryan Garcia, na domácí půdě zase Patrik Baláž ...

Změny v žebříčcích UFC. Procházka dýchá šampionovi na záda, výrazný posun zažil i Holloway

16.04.2024Jiří Procházka se vrátil ke kořenům. Skloubil moderní přístupy a nezkrotitelný chaos, díky čemuž opět našel cestu k vítězství. ...

Je smutné a špatné, že můj trenér se mnou v Birminghamu nebude, opřel se Siraj do Oktagonu

16.04.2024Sahil Siraj vs. Akonne Wanliss. Když se měli utkat poprvé, rány pěstí létaly už o den dřív, tohle osmifinále Tipsport Gamechangeru se tak ...

Z MMA do boxu bez rukavic. Baví mě to, říká český ranař, který o víkendu prošel úpravou obličeje

16.04.2024MMA dal sbohem, vrhnul se do boxu bez rukavic. Tomáš Lejsek zažil za svou celou MMA kariéru na 70 zápasů, poslední dal v roce 2019, pak přišla ...

Dagestánský král UFC jde znovu do akce

16.04.2024Zpráva, která přišla jako blesk z čistého nebe. Šampion lehké divize UFC Islam Machačev bude již 1. června na turnaji UFC 302 hájit ...

Tyson pálil pěstmi jako zběsilý. Tohle okusí Jake Paul, vyhrožuje

16.04.2024Legendární Mike Tyson už je evidentně na návrat do ringu pořádně natěšený. Vidina střetu s o třicet let mladším protivníkem ...

A je to tady. Bývalá raketová základna opět zažije bojový adrenalin

16.04.2024"Redneck Fight 9 je tady." Tímto oznámením ohlásila organizace na sociálních sítích další akci, která se ...

UFC nemá konkurenci, rozčiluje se Dana White

16.04.2024UFC 300 bylo rozhodně mistrovským dílem. Velkolepá noc byla úspěšnou událostí, kde více než 20 000 lidí v Las Vegas bylo ...

Načíst další články