Hlavní obsah

Fury naznačil návrat do ringu! Britská bitva proti Joshuovi ale má podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak přeci jenom návrat z boxerského důchodu? Světový šampion v těžké váze organizace WBC Tyson Fury má ale jednu podmínku. Souboj proti Britovi Anthonymu Joshuovi, který sám označuje jako největší zápas v historii boxu, by musel být zdarma jak pro diváky na místě, tak pro ty televizní. „Míč je na vaší straně," sdělil Fury promotérům.

Foto: Reuters

Tyson Fury s pásem pro světového šampiona těžké váhy organizace WBC.

Článek

Legendární Tyson Fury 23. dubna porazil krajana Dilliana Whytea a záhy podle očekávání ukončil kariéru, přesto u většiny fanoušků tímto krokem vzbudil dojem, že se jedná o pouhý marketingový tah. O návratu ze sportovního důchodu se navíc začalo nahlas šuškat již několik týdnů po pověšení rukavic na hřebík. Fury se poté údajně měl sejít i s promotérem Frankem Warrenem a podle informací britských médií byl ve hře návrat za astronomických 500 milionů liber (14,4 miliardy korun).

„Stoprocentně se vrátím, ale Franku, ukaž mi ty peníze! Bude to drahé, budeš si muset sáhnout hluboko do kapes, a pak si můžeme promluvit. Do té doby zůstanu v Morecambu, kde budu trénovat," popíchl Fury promotéra před necelým měsícem.

S odstupem několika týdnů spekulace o návratu neutichly, sám Fury si pro odvetný zápas s Britem Joshuou stanovil podmínku. „Náš zápas musí být zdarma. Bude to volně dostupný boxerský duel jak pro fanoušky u televizních obrazovek, tak pro ty na místě. Pokud k tomuto historickému britskému souboji dojde, tak na něm nikdo nevydělá," sdělil Fury přes sociální sítě.

„Tady jsou moje podmínky. Berte, nebo nechte být. Míč je na vaší straně, kluci, tak či tak, je mi to jedno," uzavřel třiatřicetiletý rodák z britského Wythenshawu, který tak znovu zatlačil na promotéry akce.

Právě k souboji s Joshuou mělo dojít již loni. Tehdy ale boxerská organizace WBC Furymu přidělila třetí vzájemný souboj s Američanem Deontayem Wilderem. Mezitím Joshua svedl souboj s Ukrajincem Oleksandrem Usykem, který ho připravil o pásy organizací WBA, IBF, WBO a IBO. 20. srpna však dojde k odvetě v saúdskoarabské Džiddě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články