Sleduj nás

Fury rozhodně není nejlepší boxer světa, krotí emoce Wilderův manažer

Fury rozhodně není nejlepší boxer světa, krotí emoce Wilderův manažer
Tyson Fury je považován za nejlepšího boxera těžké váhy současnosti a dle jeho samotného i v celé historii. Wilderův manažer se takovému výroku ale jen směje.

Shelly Finkel, jenž v boxerské branži zastupuje bývalého šampiona Deontaye Wildera, se musel ohradit proti výrokům, co vyslal Gypsy King do světa.

„Já jsem nejlepší těžká váha a nemám zde soupeře. Deontaye, který je druhý nejlepší, jsem porazil hned třikrát,“ řekl Fury, který očividně za svou výhru počítá i remízu z prvního utkání.


Deontay Wilder 1

Nenech se vysmát


Prakticky všechny žebříčky evidují Gypsyho Kinga jako současnou těžkotonážní jedničku, jenže pořád tu máme ten nevyřešený případ ohledně „podvádění“…

„Fury a absolutně nejlepší? Nenechte se vysmát,“ reagoval pohotově Shelly Finkel. „Ano, je dobrý, ale v jeho duelech jsou vždy nějaké potíže. Žádný soupeř nemůže říct, že byl poražen čistě. Pokaždé tam je prostě nějaký problém,“ připomínal.


„Rozhodně tím nepopírám, že by Wildera neporazil, jen prostě vždy se dopouštěl nějakých přestupků, a navíc se sám několikrát zblízka podíval na podlahu. První zápas není o čem, tam mu pomohl rozhodčí, druhý je ověnčen mnoha kontroverznostmi a ve třetím jsme ho dvakrát měli na lopatkách,“ uvedl.

„Z toho historického hlediska ho tedy na úplnou špičku nemohu řadit, chybí mu ještě několik zápasů a vítězství. Všechny legendární těžké váhy měly daleko více zápasů, než má on. Až definitivně odejde do důchodu, pak jeho kariéru přehodnotíme a povíme si,“ dodal Finkel.


Další články