Hlavní obsah

Hádka i astronomická pokuta. Je to zbabělec, pálí Usykův tým do Furyho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Došla trpělivost? Vypadá to tak. Dlouho očekávaný boxerský střet mezi Britem Tysonem Furym a Ukrajincem Oleksandrem Usykem, z jehož původního termínu kvůli tržné ráně prvně jmenovaného minulý týden sešlo, má v aktualizované smlouvě novou podmínku. Pokud jeden z boxerů odstoupí i z náhradního termínu bitvy o všechny světové tituly v těžké váze (18. května), vyfasuje nemalou pokutu ve výši 10 milionů dolarů (přibližně 230 milionů korun).

Foto: Profimedia.cz

Boxerský duel mezi Tysonem Furym a Oleksandrem Usykem má náhradní termín.

Článek

Hrozivě vypadající tržná rána u oka více než dvoumetrového britského boxera minulý týden zbourala organizátorům domeček z karet, o několik hodin později ale bylo o něco veseleji. Všechny tábory se domluvily na náhradním termínu, který s sebou přináší i značné úskalí.

K ujištění, že ke střetu 18. května skutečně dojde, byla do smlouvy vložena i nemalá pokuta v případě, že jedna ze stran ze zápasu znovu odstoupí. Pokud tomu tak bude, boxer vyfasuje pokutu ve výši 10 milionů dolarů, tedy přibližně 230 milionů korun. „Bylo to na naši žádost,“ řekl pro server MMA Hour Usykův manažer Egis Klimas, který se o víkendu pohádal s Furym přes videohovor.

„Naši žádost jsme předali saúdským představitelům, kteří nám vyhověli. Pokud tedy k zápasu nedojde, bude daný boxer muset odevzdat vlastní peníze, ne ty od Saúdské Arábie,“ přibližuje Klimas, jenž je kvůli zrušení boje zhruba dva týdny před plánovaným termínem pořádně naštvaný. „Bojíš se Usyka, proto nechceš bojovat!“ narážel do Furyho.

„Proč bych neměl chtít bojovat, když dostanu nejlepší výplatu v životě?“ odpověděl britský čahoun, jenž na sociálních sítích přispěchal s bleskovou omluvenkou právě za zrušený souboj. „Je to zklamání pro všechny, vím, že se investovala spousta peněz do proma, jenže se s tím prostě nedá nic dělat,“ dodal neporažený rohovník s bilancí 34 výher a 1 remízy.

Stejnou míru frustrace pociťoval také nažhavený Ukrajinec Usyk, který vzhledem k probíhajícímu kempu dokonce zmeškal narození dcery Marie. „Moje první reakce? Musel jsem se smát. Můj tým mi to oznámil během sparingů, takže jsem se tomu jen zasmál a vrátil se k tréninku,“ přibliž mistr světa federací WBA, IBF, WBO a IBO.

Řeší se také nešťastný moment, při němž Fury utrpěl při jednom z tréninků hrozivou tržnou ránu u oka, jež si vyžádala několik stehů. Podle záběrů kolujících na sociálních sítích inkasoval úder loktem, což se vzhledem k blížícímu se souboji setkalo s nepochopením. „Fury je zbabělec, který udělá cokoli, aby nečelil Usykovi. Požádal parťáka, aby ho do čela praštil pánví,“ zuřil Klimas.

Údajně se pracuje i s náhradní variantou právě pro případ, kdy by jedna ze stran od náhradního termínu přece jen odstoupila. „Pokud se zalekne Usyk, zavolám Anthonyho Joshuu. Pokud se zalekne Tyson, zavolám kohokoliv, koho si Usyk vybere. Máme záruku z obou stran, oba to vědí,“ vyjádřil se promotér Turki Alalshikh, který dokonce Furymu nabídl v rámci co nejrychlejšího zotavení špičkové doktory ve Švýcarsku. Brit ale odmítl.

Reklama

Související témata: