Hlavní obsah

Jednání o bitvě mezi Usykem a Furym jsou na pochodu. Britský šampion má i záložní variantu

Znovu udržel neporazitelnost, znovu obhájil titul profesionálního mistra světa organizace WBC v těžké váze. Britský boxer Tyson Fury zároveň dal jednoznačným vítězstvím nad krajanem Derekem Chisorou zapomenout na nedávno oznámený odchod do sportovního důchodu a předvedl se v plné parádě. Dalším logickým krokem by měla být sjednocující bitva s ukrajinským šampionem Oleksandrem Usykem, Fury však v hlavě má i záložní variantu.

Britský boxer Tyson Fury obhájil titul profesionálního mistra světa organizace WBC v těžké vázeVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Furyho završení trilogie s krajanem Derekem Chisorou, kterého porazil v desátém kole, skončila dle předpokladů třetím vítězstvím prvně jmenovaného. Britský obr se tak ze sportovního důchodu vrátil ve velkém stylu a opět pomýšlí nad boxerskými úspěchy. Bezesporu tím největším by byla bitva o sjednocení všech mistrovských pásů s Ukrajincem Oleksandrem Usykem, o jejichž měření sil se v posledních měsících usilovně mluví a píše.

Přáním zrealizovat jeden z největších zápasů boxerské historie se netají oba aktéři, kteří se dokonce tváří v tvář setkali právě po Furyho vítězstvím nad Chisorou. Jednání potvrdili také promotéři Bob Arum a Frank Warren, podle kterých by se dohodla mohla uzavřít během několik týdnů.

„Jsem připraven utkat se v příštím zápase s Usykem, ať už to bude v Saúdské Arábii, nebo tady v Británii. Dejme fanouškům jednoho šampiona, jedno jméno, jednu tvář. Usyk s touto výzvou souhlasí, dokonce za mnou přišel do ringu. Opravdu se na tuto výzvu těším," řekl Fury, jenž si připsal v pořadí 33. vítězství v profesionálním boxu.

Vidle do sjednocujícího zápasu by však mohla hodit organizace IBF, jejíž pás aktuálně drží právě Usyk a byla mu nařízena bitva s povinným vyzyvatelem Chorvatem Filipem Hrgovičem. Podle promotérů Warrena, Aruma a Krassjuka by to ale neměl být problém. „Duel o nesporného šampióna by měl mít přednost před klasickou obhajobou jednoho pásu," řekl promotér IBF Krassjuk.

„Proč by někdo chtěl tomu zápasu zabránit? Proč? Je to blbost. Pojďme to udělat. Máme jedinečnou šanci, chtějí to všechny strany," řekl Warren, podle kterého je komunikace s IBF bezproblémová a všechny strany jsou na stejné vlně.

Tak či tak si Fury nechává v záloze jednu variantu. „Čeká nás toho hodně. V příštím roce se uskuteční spousta velkých zápasů. Pokud začátkem příštího roku nedojde k souboji s Usykem, vezmu Joea Joyce do Wembley a vyprodáme dalších 90 000 vstupenek tady ve Velké Británii, hlavním městě sportovní zábavy na světě," přiblížil plány rodák z britského Wythenshawu.

Masivní nálož boxerských mega zápasů očekává i již zmíněný Joyce, který byl po Furyho vítězství na stadionu fotbalového Tottenhamu rovněž přítomen mezi šestnácti provazy. „Jsem připraven zaskočit," zvolal sedmatřicetiletý Brit. „Příští rok mezi námi všemi dojde k masivním bojům, pojďme to zrealizovat," dodal Joyce.

Fury má jasno také o tom, komu by chtěl čelit po případné bitvě s Usykem. „Nechte mě bojovat s Usykem a já se vrátím do Las Vegas, abych udělal čtvrtý zápas s Wilderem (Fury dvakrát vyhrál a jednou remizoval - pozn. red). Pojďme do toho! Třeba na stadionu Allegiant, kde bychom zajistili 70-80 tisícovou návštěvu," prozradil Fury pro ESPN.

Reklama

Související témata: