Sleduj nás

Joshua na kolenou! Usyk si na něho znovu našel recept. A příště? Fury, nebo nic!

Joshua na kolenou! Usyk si na něho znovu našel recept. A příště? Fury, nebo nic!
Sen o tom, že se Anthony Joshua stane nejlepším boxerem světa, se rozplývá. Oleksandr Usyk si na něho opět našel recept a rovnou vyzval Tysona Furyho.

Slibované zvíře zůstalo zavřené v kleci. Jistě, určité náznaky zde byly, ale na Usykovu hybnost to nestačilo. Ukrajinský přízrak se pohyboval po ringu tak rychle, že jej Joshua nemohl zasáhnout a na jeho tváři se postupně začínala jevit frustrace.

AJ svou taktiku obohatil, zaměřil se i na nějaké údery na tělo, a i když se nedá říct, že by nic nezasáhl, tak to v porovnání se signifikantními údery soupeře bylo málo.


Vše došlo do bodu, kterému se Joshua chtěl vyhnout. Před vstupem do dvanáctého kola mu roh sdělil, že potřebuje KO, má-li své pásy vyhrát zpátky. Kvůli tomu se více otevřel, ovšem nějakou klíčovou trefu vyhlížel marně. Naopak vystavil svou tvář dalším ranám, jimiž i toto kolo připsal na účet Usykovi.

https://twitter.com/trentsolos/status/1561128551876902913?s=20&t=KzYcmnIeKzIAmDc0o_Po3A

Podivné bodování


Ačkoliv drtivá většina názorů zní, že Usyk tento fight ovládl na body, jeden bodový rozhodčí si to nemyslel.  Jeho hodnocení bylo 115-113 pro Joshuu, zatímco zbylí dva to dali 116-112 a 115-113 pro Usyka.


Tituly těžké váhy WBO, WBA, IBF a IBO zůstávají v Ukrajině. Oleksandr Usyk si stále drží neporazitelnost a nyní čeká, zdali mu osud vyhoví i v jeho dalším přání, kterým je zkompletování všech prestižních pásů.

https://twitter.com/TeddyAtlasReal/status/1561128015915913216?s=20&t=KzYcmnIeKzIAmDc0o_Po3A

Tyson Fury, nebo nic!


Když bylo po válce, z ukrajinského šampiona pochopitelně opadly emoce. Několikrát zmínil, jak děkuje Bohu a modlí se za Ukrajinu. A co se týče jeho boxerské kariéry, i pro ni má jasný plán.

„Věřím, že Tyson Fury není v důchodu. Věřím, že se mnou chce bojovat. A pokud můj příští zápas nebude proti Furymu, tak nebude proti nikomu,“ zněla Usykova stručná zpráva, která nepochybně doputuje ke svému cíli. A my budeme s napětím čekat na nějakou reakci.


https://twitter.com/DAZNBoxing/status/1561128604682973184?s=20&t=KzYcmnIeKzIAmDc0o_Po3A


Další články