Thajec Jomhtong ukázal sílu kopů, nepálského kickboxera poslal do počítání i přes kryt

Thajec Jomhtong ukázal sílu kopů, nepálského kickboxera poslal do počítání i přes kryt Jomhtong vs. Ghimire | zdroj: Profimedia

Kultovní japonská organizace K-1 uspořádala další galavečer, který přinesl řadu skvělých bitev. Výhrou v prvním kole se blýskl Thajec Jomhtong, který v atraktivní bitvě zdemoloval soupeře z Nepálu.

Dávno před nárůstem popularity MMA kralovala světu bojových sportů japonská organizace K-1, kde se pod pravidly kickboxu utkávali ti nejlepší bojovníci. Po finančních problémech sice ustoupila do pozadí, přesto funguje dál a přináší skvělé zápasy.

V K-1 byli vždy velice obezřetní s angažováním thajských bojovníků, báli se totiž, aby jim nedeklasovali domácí šampiony. Když už se tam ale nějaký Thajec objevil, stálo to většinou za to. Nejzářivější hvězdou se stal Buakaw, který ale musel mnohokrát snášet šikanu ze strany japonských rozhodčích, kteří viditelně nadržovali svým krajanům. Traduje se, že dokonce poté, co jim při své premiéře klinčem a koleny zdemoloval hvězdu Takajuki Kohiruimakiho, upravili pravidla.

Na poslední galavečer v Jokohamě ale pozvali promotéři Thajce hned tři. 

Do pyramidy ve váze do 60 kg byl nasazen Nakrob Fairtex. Dlouho se ale neohřál, domácí favorit Hirotaka Asahisa ho zdemoloval už za 44 vteřin. Japonec byl toho večera dost při chuti, následně totiž svého krajana Jokojamu vyřídil ještě o 7 sekund rychleji, aby vypadl až ve finále s Pettasem.

Jako druhý nastoupil za Thajsko Jomhtong Chuwattana, který už v minulosti pár bojovníků ze země vycházejícího slunce vyřídil, a tak mu tentokrát raději předhodili Abirala Ghimireho z Nepálu. Stačil jeden roundkick a šel k zemi, přestože ho vykryl. Jak totiž ukázaly zpomalené záběry, kop měl takovou razanci, že se Ghimire udeřil do brady svou vlastní rukou.

Nepálský kickboxer po počítání dokázal pokračovat a nakonec s Jomhtongem sváděl tvrdý boj až do konce kola, kdy ho Thajec trefil tvrdou zadní levou a následně své vítězství zpečetil highkickem.

Jako poslední se z thajské výpravy do ringu podíval Kompetch Sitsarawatsuer, několikanásobný šampion Lumpinee a 7. kanálu. Ten nakonec těsně 2:1 na body porazil domácí hvězdu Masašiho Kumuru.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články