Legendární GSP pochválil youtubera Paula a nevyloučil boxerský fight. MMA už nikdy!

Legendární GSP pochválil youtubera Paula a nevyloučil boxerský fight. MMA už nikdy! Georges St. Pierre | zdroj: Profimedia

Georges St. Pierre se po letech konečně vyvázal ze smlouvy s UFC a ačkoliv mu prý bojování vůbec nechybí, za určitých okolností by si možná dal říct.

Na Jakea Paula se od neděle, kdy dokázal v klasickém boxu na body porazit slavného MMA bojovníka Andersona „Spidera“ Silvu, snášejí z mnoha stran slova chvály. Kontroverzní youtuber, jenž v ringu ještě nikdy neokusil porážku, si připsal šesté vítězství v řadě a přesvědčuje tak čím dál tím více pochybovačů o svých bojovnických kvalitách.

Paulovo poslední představení zaimponovalo také legendárnímu kanadskému MMA bojovníkovi Georgesi St. Pierrovi, jenž jako televizní expert sledoval celý galavečer přímo v arizonské hale a v placeném přenosu Showtime tak dostal prostor k následné analýze.

„Výkon Jakea Paula na mě udělal obrovský dojem,“ prohlásil St. Pierre. „Opět ukázal, že se od svého posledního zápasu o hodně zlepšil. Předvedl skvělou disciplínu a nepodléhal Silvovým pychologickým trikům. Nesnažil se mu navíc jenom urvat hlavu, ale rozdal také spoustu dobrých úderů na tělo a předvedl velmi účinnou a solidní obranu. Byl to úžasný výkon.“

Ihned po duelu se samozřejmě spustila diskuze, kdo by mohl být dalším Paulovým soupeřem. Samotný youtuber v pozápasovém rozhovoru vyzval známého bojovníka Nathana Diaze a také jednu z největších současných boxerských hvězd Canela Alvareze. Podle St. Pierra je pro Paula nepřekvapivě vhodnější variantou první z jmenovaných.

„Myslím, že je to zápas, který by se měl uskutečnit. Právě teď si myslím, že by to bylo perfektně načasované. Nate Diaz je volný (nedávno skončil v UFC – pozn. red.), Jake Paul ho chce a myslím, že i Nate je pro. Mezi těma dvěma kluky to jiskří. Jsou v tom emoce a zápasy se prosazují prostřednictvím emocí. Takže bude velmi vzrušující sledovat, co se bude dít dál.“

St. Pierre, který v minulosti v UFC vybojoval dva šampionské pásy a patří k největším legendám MMA, oznámil během večera ještě poměrně velkou osobní novinku. Poslední duel sice odbojoval téměř před pěti lety, ale doposud byl s nejslavnější organizací na světě ve smluvním vztahu, což ho v některých věcech poměrně omezovalo. Kontrakt však nedávno vypršel, takže je nyní volným bojovníkem. V profesionálním zápase v jiné soutěži už ho však nejspíše neuvidíme.

„Přesné datum neznám, ale jsem rád, že jsem volný,“ řekl v rychlém interview pro MMA Junkie. „Můžu si dělat co chci. Ale dny, kdy jsem se snažil dokázat, že jsem tím nejsilnějším na světě, jsou už pryč. Už nemám tak bojovné srdce, abych to dělal. Jsem zdravý, což je nejdůležitější a také bohatý a nemusím to dělat.“

Boxerský zápas ale nevyloučil. „Nikdy neříkej nikdy. Pokud by to bylo pro dobrý účel, dobře zorganizované, tak kdo ví. Mohl bych boxovat nebo zápasit v grapplingu. Zkrátka něco bezpečnějšího, kde je menší riziko. Můžu tím víc ztratit než získat a už to není moje priorita. Ale jo, proč ne. Chápete, jak to myslím. Kdyby to bylo dobře udělané... Ale něco jako box v malých rukavicích, to ne, s tím jsem skončil.“ Druhým dechem ale GSP dodal, že mu bojování vůbec nechybí, protože odjakživa nerad zápasil. Samotné trénování ho ale pořád baví.

Zdroje:  Showtime , MMA Junkie , mmafighting.com

Nejnovější články