Hlavní obsah

Legendární Tyson promluvil o zdravotních problémech. Postaví se ještě do ringu?

Boxerská legenda, která se i po konci profesionální kariéry může pyšnit tisíci fanoušky. Bývalý šampion těžké váhy Mike Tyson se ale v posledních měsících pere se zdravotními problémy a fanoušky vyděsily záběry, na kterých legendární rohovník seděl na invalidním vozíku. Šestapadesátiletý Američan nyní konečně prolomil tajemství a vysvětlil, co se za jeho problémy skrývá.

Foto: Reuters

Mike Tyson před soubojem proti Royi Jonesovi v roce 2020. Archivní foto.

Článek

„Všichni jednoho dne zemřeme," řekl Tyson minulý měsíc v rozhovoru s terapeutem Seanem McFarlandem. „Když se podívám do zrcadla a vidím všechny ty malé tečky na obličeji, říkám si: Wau, to znamená, že má záruční lhůta brzy vyprší, opravdu brzy," překvapil svou odpovědí Tyson.

Spekulace ohledně špatného zdravotního stavu vzrostly i po záběrech, na kterých byl Tyson na mezinárodním letišti v Miami spatřen na invalidním vozíku. Snímek se rychle rozšířil po sociálních sítích, proto se Tyson s odstupem času rozhodl o svých problémech otevřeně promluvit.

„Mám ischias (zánět sedacího svalu), a když mě to chytne, tak občas nemůžu ani mluvit. Díky Bohu, že je to jediný problém, který mám. Teď se ale cítím skvěle, každý den v mém životě je požehnán a jsem vděčný za to, co mám," promluvil Američan pro Newsmax.

Tyson odešel z profesionálního boxu po těžké porážce s Kevinem McBridem v červnu 2005. O patnáct let později se „Železný Mike" do ringu vrátil, v exhibičním pojetí boje si to rozdal s Royem Jonesem Jr. Od té doby se o dalším působení mezi šestnácti provazy jen spekuluje, není ale tajemstvím, že Tyson obdržel celou řadu lukrativních nabídek. Na vzájemný střet si například brousil pěsti kontroverzní youtuber Jake Paul.

„Kluci se mnou chtějí bojovat o 100 milionů dolarů. Já si ale nemyslím, že na něco takového ještě někdy přistoupím. Udělal jsem to poprvé, mělo to být pro zábavu, abych se pobavil. Pak to ale někteří lidé posunuli na jinou úroveň a udělali to kvůli financím a legrace šla stranou," vysvětlil Tyson.

Bývalý rohovník i po konci profesionální kariéry v boxerském světě zůstal, stal se jeho ambasadorem. Box ale není to jediné, co Tysona naplňuje. „Víc než na box se dívám na tenis. Mám rád tenis a golf. Dřív jsem si myslel, že tenis je hrozný sport, dokud jsem ho neviděl naživo. Jednoduše jsem změnil názor," přiznal šestapadesátiletý rodák z New Yorku.

Reklama

Související témata: