Hlavní obsah

Lhář, manipulátor a cvičená opice! Před titulovou bitvou to vře. Přijde zúčtování?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titulová bitva, která se přenáší i do osobní roviny. Boxerská odveta mezi českou jedničkou Vasilem Ducárem a Václavem Pejsarem o pás křížové váhy pořádně rezonuje ještě před samotným soubojem, který oba rohovníky svede mezi šestnáct provazů již 30. září na galavečeru Plzeňský ring. Pichlavými slovy nešetřil především druhý jmenovaný, který rivala dokonce označil za lháře, manipulátora a rovněž neskrývá podporu z tělocvičny právě jednatřicetiletého soupeře.

Manipulátor, lhář, cvičená opice. Podívejte se na výměnu názorů před boxerskou bitvou Ducár vs. PejsarVideo: Sport.cz

 
Článek

Znovu po dvou letech se mezi šestnácti provazy proti sobě postaví elitní čeští boxeři Vasil Ducár a Václav Pejsar. Zatímco v roce 2020 slavila česká boxerská jednička Ducár, nyní je připraven pocítit chuť vítězství i jeho protějšek. „První zápas mi nevyšel z mnoha důvodů. Měl jsem nějaké osobní starosti, byl covid, tělocvičny byly zavřené. Vím, že jsme měli všichni stejné podmínky, ale Vasil měl před zápasem dobrý kemp. Teď je to úplně jiné, chytil se lauf, jsem v zápasovém kolotoči," má radost osmatřicetiletý Pejsar.

Žádné kamarádíčkování se před zápasem nekoná, naopak mezi oběma tábory panuje hustá atmosféra, která znovu gradovala na pondělní tiskové konferenci. Pejsar dokonce boxerského rivala označil za manipulátora a lháře. „Dřív jsme byli kámoši, trénovali jsme, spárovali jsme, ale teď je vztah trochu jiný. Pro mě je Vasil v tuhle chvíli manipulátor, možná do jisté míry i trochu lhář, protože se do mě obouvá a říká věci, které nejsou pravda," začal debatu Pejsar.

Foto: Milan Vrzal

Vasil Ducár (vlevo) a Václav Pejsar během pózování pro fotografy.

Ducár k ostřejšímu slovníku nesáhl, naopak se snažil své názory hájit. „Některé věci si myslím, že nejsou úplně košér, ale nic mi to vnitřně nedělá," vyjádřila se česká jednička. „Když jsem chtěl od Venci, ať mi to řekne konkrétně, abychom to prodiskutovali, tak nechtěl," dovysvětlil překvapený Ducár. „Nejsem u žádného výslechu, ale na tiskovce," odpověděl mu plzeňský bijec, který zároveň narážel na fakt, že jeho rival je policistou z povolání.

„Ztratil u mě kredit, není to pro mě pravý šampion. Pravý šampion by měl být rovný chlap a ne cvičená opice, která se skloní před každou výplatou," nešetřil soupeře Pejsar. „Možná to nabírá osobnější rovinu, žádná nenávist tam ale není," vysvětluje Ducár, který bude na turnaji obhajovat titul šampiona křížové váhy.

Osmatřicetiletému Pejsarovi se například nelíbilo shazování nedávno získaného titulu. „Shazoval můj poslední pás, který jsem získal nad Pavlem Šourem v nové kategorii bridgerweight. Tvrdil, že pás neplatí, že tuhle váhovou kategorii uznává jen organizace WBC," pokračoval Pejsar. „Není to oficiální pás. S titulkem, že je jediný český bridgerweight šampion, bych se mírnil, ale uznám mu to," řekl svou verzi Ducár.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patron Boxing (@patronboxing)

Rozruch vyvolala i informace, že Pejsarovi drží palce také sportovci z konkurenční tělocvičny. „Chodí mi spoustu podpůrných zpráv i z jiných gymů, ale například i ze stáje Patron Boxing a z tělocvičny Vasila Ducára," dodal plzeňský rodák. „Mně to nevadí, ať každý fandí tomu, komu chce," má jasno jednatřicetiletý Ducár.

Chladným to ovšem nenechalo trenéra Patron Boxingu a Spejbl Gymu Michala Vančuru. „Pro mě jako trenéra je tohle docela závažné, nechci mít v týmu krysu, která donáší soupeři. Tohle jsem hrotil spíš já, samozřejmě jméno rád uslyším," naléhal úspěšný kouč, který se přesto svého požadavku nedočkal.

Reklama

Související témata: