Manny Pacquiao se vrátil do ringu. Korejskému youtuberovi dal lekci a výtěžek poslal na charitu

Manny Pacquiao se vrátil do ringu. Korejskému youtuberovi dal lekci a výtěžek poslal na charitu Manny Pacquiao ukázal, že i ve 43 letech má stále rychlé ruce. | zdroj: Getty Images

Jen rok a pár měsíců vydržel Manny “Pacman” Pacquiao ve sportovním důchodu. O víkendu si zaboxoval na exhibičním zápase a výtěžek dal na dobrou věc.

Slavný filipínský boxer Manny Pacquiao se ve 43 letech vrátil z boxerského důchodu, aby se v Jižní Koreji utkal v rámci exhibičního zápasu s tamním youtuberem a MMA zápasníkem DK Yooem.

Důvod, proč se legendární “Pacman” rozhodl vrátit do ringu, byl velice noblesní. “100 % výdělku v této exhibici půjde na charitu,” odhalil filipínský boxer, s tím, že část půjde na pomoc Ukrajině a část na pomoc lidem bez domova na Filipínách.

Samotný zápas ukázal, že Manny v důchodu nic ze svého boxerského umění nezapomněl. Yoo sice boxoval z obráceného guardu, ale to mu proti bývalému šampionovi moc nepomohlo. Se svým korejským soupeřem si Manny většinu zápasu pohrával a i přestože byl DK Yoo mnohem větší a těžší, nebylo mu to proti Pacmanovým dovednostem nic platné.

Pacquiao jej neustále pronásledoval a trefoval nepříjemnými údery. Navíc po několika kolech bylo vidět, že Yoo už začíná být dost unavený, zatímco Pacquiao se teprve dostával do tempa. Korejec byl několikrát sražen údery na zem, ale rozhodčí to několikrát posoudil jako uklouznutí, takže se boxovalo dál.

V posledních kolech se zdálo, že Pacquiao zařadil vyšší rychlost a začal brát zápas více vážně. Snažil se korejského soupeře knockoutovat a ten jen stěží ustál závěrečný nápor. I tak Yoo předvedl tvrdost a houževnatost, když dokázal dobojovat až do konce.

Pacquiao tak nakonec vyhrál na body a bylo vidět, že si návrat mezi čtyři provazy pořádně užil.
“Je hezké být zpátky v ringu, obzvláště v tomto charitativním zápase. Budu pokračovat ve svém tréninku a dostanu se zpátky do formy,” prohlásil Manny během pozápasového rozhovoru.

Za svou kariéru získal Pacquiao šampionské tituly v celkem 8 různých váhových kategoriích, což se zatím žádnému jinému boxerovi nepodařilo. Legendární Filipínec je známý především precizní technikou, neuvěřitelně rychlýma rukama a učebnicovým pohybem na nohou. Během veleúspěšné kariéry odboxoval celkem 72 profesionálních zápasů a prohrál jen v osmi případech. Navíc 39 soupeřů knockoutoval, což je na tak lehkou váhu úctyhodné skóre.

Svůj poslední profesionální zápas Pacquiao absolvoval loni v srpnu, kdy na body prohrál s Yordenisem Ugásem a teď to vypadá, že hodlá jít podobnou cestou jako jeho někdejší rival Floyd Mayweather, který se i v důchodu účastní nejrůznějších boxerských exhibicí.

Na Filipínách je Manny velice oblíbený a už během své aktivní boxerské kariéry byl zvolen senátorem. Nedávno se pokoušel také o prezidentský úřad, ale i přes svoji velkou popularitu získal jen necelých 7 procent hlasů.

Zdroje:  sportskeeda.com

Nejnovější články