McGregor investoval do boxu bez rukavic, stal se spolumajitelem nejznámější organizace

McGregor investoval do boxu bez rukavic, stal se spolumajitelem nejznámější organizace Conor McGregor má luxusní auta rád | zdroj: Profimedia

Conor McGregor se překvapivě stal spolumajitelem organizace Bare Knuckle FC. Promotér si krok pochvaluje a očekává rychlou expanzi.

 

Přestože se začátky boxu bez rukavic datují několik století do minulosti, když se v roce 2018 objevila organizace Bare Knuckle FC s tím, že tuhle brutální bojovou disciplínu zpopularizuje po celém světě, mnozí jí nedávali velkou šanci na úspěch. To se ale pletli, o víkendu parta okolo promotéra Davida Feldmanna uspořádala už svůj 82. turnaj a ohlásila velkou novinku. Na palubu BKFC totiž nečekaně přistoupil také Conor McGregor, který se stal novým spolumajitelem.  

Irský fighter stále platí za největší hvězdu bojových sportů a nelze mu upřít zásluhy na tom, jak populární dnes MMA je. V minulosti se jako divák zúčastnil turnaje BKFC a dokonce se nechal slyšet, že než se zápasením skončí, určitě si vyzkouší i box bez rukavic. To sice zatím nepřipadá v úvahu, neboť je smluvně vázán v UFC, ale svým kapitálem a mediální pozorností může organizaci určitě hodně pomoct.

Tomu věří i promotér Feldmann. "Uděláme teď velké věci, vstoupíme na nové trhy," maluje si světlou budoucnost. Dohoda se prý začala rodit loni, když McGregor navštívil jeden z galavečerů a box bez rukavic si zamiloval. Svědčí o tom i to, že jeho značky piva a whisky se krátce poté staly oficiálním partnerem BKFC. Jak velký podíl si v organizaci koupil, není známo, hlavním vlastníkem nicméně stále zůstává společnost Triller.

Co se týče McGregorovy vlastní bojovnické kariéry, návrat do oktagonu má naplánovaný na 29. června. V dlouho očekávaném zápase utká s Michaelem Chandlerem, který vyhlašuje, že mu během deseti minut ukončí kariéru.

Zdroje:  BKFC

Nejnovější články