Hlavní obsah

Nečekaná bitva otřásá boxerským světem: Pošlu ho do rakve! hrozí youtuber legendě UFC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souboj, který po oficiálním stvrzení začal v boxerském světě pořádně rezonovat. A není se čemu divit. Pátého srpna se mezi šestnácti provazy utkají osobnosti, které ještě před několika lety dost možná o sobě ani nevěděly. Na jedné straně youtuber a v poslední době také boxer Jake Paul, který vyzve veterána UFC Natea Diaze. „Pošlu ho do rakve, v srpnu oslavíme jeho pohřeb!“ hlásí sebevědomě šestadvacetiletý Paul, který bude chtít odčinit nedávnou porážku proti bratrovi Tysona Furyho.

Foto: Fox40

Youtuber Paul (vlevo) se těší na další boxerskou bitvu proti legendě UFC.

Článek

Jedno je jisté. Bude se jednat o mimořádně sledovaný zápas, který bude zajímat miliony lidí po celém světě. Paul je totiž znám svým kontroverzním vystupováním a také tím, že se nebojí jít pro ostrá slova daleko. Naposledy svedl bitvu s Tommym Furym, bratrem slavného Tysona Furyho, kterému podlehl na body.

„Můj poslední zápas neskončil tak, jak jsem chtěl, ale výsledek je pro mě nejlepší možný. Boxerský svět si nyní myslí, že jsem zranitelný. Ale pravda je taková, že jsem ještě soustředěnější než kdy jindy. Můj tým chtěl snadného soupeře, ale tohle není pro mě. Diaz je považován za jednoho z nejlepších bojovníků všech dob a nad nabídkou vzájemného duelu jsme dlouho nepřemýšleli," řekl pro DAZN Paul.

K souboji se sedmatřicetiletým legendárním Natem Diazem dojde 5. srpna v American Airlines Center v Dallasu v Texasu. Zápas proběhne na osm kol a boxovat se bude s 10-uncovými rukavicemi. „Společně s Canelem je největší ikonou boxu. Jsem tu, abych ukázal, že jsem králem bojových sportů. Pak se vrátím, abych získal pásy UFC," odpověděl překvapivě Diaz, jenž ve slavné organizaci působil více než patnáct let a loni po vítězství s Tonym Fergusonem tuto kapitolu uzavřel.

Na tento boxerský duel se v posledních hodinách stáčí velká pozornost a není pochyb o tom, že oběma soupeřům přinese pořádný balík peněz. „Jake má hvězdnou sílu a jeho popularita stále roste. Po celém světě. Jeho poslední zápas překonal více než 800 000 PPV (pay-per-view) a byl komerčním úspěchem pro všechny naše partnery," líčí pro DAZN Nakisa Bidarian.

Reakcí se pochopitelně chopily i další osobnosti bojových sportů. Na jedné straně je ve vzduchu velké očekávání, na té druhé pro změnu nepochopení. „Je to pěkně hloupý vtip. Odsuzuji to, že lehká váha, co odešla z UFC, jde bojovat s influencerem ze střední váhy. Pěkná šaškárna," vyjádřil se Američan Sean Strickland, sedmička střední váhy UFC.

„Fanoušci Natea budou hodně brečet, až jej Paul porazí," napsal na sociální sítě Ben Askren, bývalý bojovník UFC, který rovněž s Paulem v minulosti zápasil. Prohrál v prvním kole na TKO. Šestadvacetiletý youtuber si následně vyšlápl i na Tyrona Woodleyho či Andersona Silvu. Aktuálně má bilanci 6 výher a 1 porážky.

Pro Diaze to naopak bude boxerský debut. V minulosti však v MMA kariéře svedl řadu legendárních bitev, například v roce 2016, kdy v třaskavé bitvě porazil slavného Conora McGregora, který mu ještě ve stejném roce porážku oplatil.

Reklama

Související témata: