Hlavní obsah

Hvězdný návrat? Legendární Tyson chce oprášit rukavice, ve hře je i Rus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šokující návrat 57leté legendy? Legendární boxer Mike Tyson, který v 80. letech patřil nejpopulárnějším sportovcům planety, by se ještě jednou mohl ukázat mezi šestnácti provazy. Zahraniční média totiž spekulují o jeho návratu v prosinci letošního roku, o pořadatelství má údajně velký zájem Saúdská Arábie. V kuloárech se momentálně šušká o dvou potenciálních soupeřích.

Foto: Profimedia.cz

Roy Jones Jr. (vlevo) a Mike Tyson po boxerské exhibici v roce 2020.

Článek

Profesionální boxerskou kariéru ukončil před necelými devatenácti lety, aby v roce 2020 oprášil rukavice a nastoupil do exhibičního souboje s Američanem Royem Jonesem Jr. (akce vygenerovala obrovské příjmy). Boxerská legenda Mike Tyson znovu tíhne k návratu do ringu. Značným lákadlem údajně má být slušný výdělek, který nabízejí saúdskoarabští představitelé za jeho zápas na konci roku.

Zahraniční servery Daily Telegraph a The Australian informují o možném souboji s bývalým bojovníkem slavné UFC Markem Huntem, který se po konci v nejprestižnější bojové organizaci chystá přejít k boxu bez rukavic (BKFC). „Obrovský zápas. Zdá se, že tento souboj se připravuje na osm kol v Saúdské Arábii koncem tohoto roku. Je to velmi blízko oficiálnímu oznámení, k definitivnímu stvrzení souboje dojde v průběhu února,“ informuje From The Stands.

49letý Novozélanďan Hunt, který zápolil s elitními MMA jmény Stipem Miocicem, Alistairem Overeemem či Mirkem Cro Copem, vzbudil pozornost nedávným videem na sociálních sítích, kde prohlásil, že jeho cílem je v letošním roce třikrát bojovat proti soupeřům, kterým je 50 a více let. Sám na tuto metu dosáhne letos v červnu. Poté sdílel příspěvek ukazující právě na střet s jedním z nejlepších boxerů všech dob - Mikem Tysonem.

Na těchto informacích se shodují i další bojové servery, které rovněž zmiňují potenciální Tysonův zápas s legendárním ruským MMA bojovníkem Fedorem Jemeljaněnkem, který kariéru ukončil loni v únoru drtivou porážkou proti Ryanu Baderovi. Je ale možné, že ani tento sedmačtyřicetiletý Rus neřekl poslední slovo.

„S MMA jsem na sto procent skončil, už se k němu nevrátím. Chci si zkusit box. Myslím, že to může být fajn zážitek a třeba s Mikem Tysonem by to byl zajímavý zápas,“ nevyloučil Jemeljaněnko první zkušenosti z boxerského světa.

Fanoušci pochopitelně spekulují, zda historicky nejmladší boxerský šampion v těžké váze Tyson stále má alespoň částečnou výkonnost právě z dob, kdy byl na vrcholu slávy. „Furt vypadá velice dobře, i když má nejlepší roky za sebou, ale stále je tam síla. Jsem fanouškem obou legend, ale měl by vyhrát Tyson,“ přemítá jeden z boxerských nadšenců.

Reklama

Související témata: