Hlavní obsah

Nejlepší český boxer maká v Kataru se světovými jmény. V práci si musel vzít volno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perný rok má za sebou a od zápasů si dává na několik týdnů pauzu. Ani to však českou boxerskou jedničku Vasila Ducára nezastaví v přípravě. Znojemský rodák se momentálně připravuje na sezonu na soustředění v Kataru, kde například pomáhá s přípravou konžsko-africkému šampionovi WBC v křižníkové váze Junioru Makabuovi. Toho na konci února čeká boj na ostře sledovaným galavečeru v Saúdské Arábii.

Foto: Matěj Třasák

Nejlepší český boxer Vasil Ducár.

Článek

Pro Ducára se nejedná o první zkušenost s pětatřicetiletým Afričanem. Společně trénovali již v minulosti, tentokráte po jeho boku absolvuje celou extrémně náročnou přípravu. „Je to hodně výživné, sparingy jsou výživné a hlavně dělám všechno, co jede Junior, takže jsem už docela rozbitý," říká Ducár, kterého čekají v Kataru ještě zhruba dva týdny tréninků.

Domácí boxerská jednička si na soustředění sahá na dno. „Den mi v Kataru uteče strašně rychle. V šest ráno odjíždíme na trénink, vracíme se lehce po deváté, dáme si snídani a ve dvě jedeme zase na trénink. V šest jsme zpátky, v sedm večeře a jdeme spát," říká český šampion v křížové váze.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patron Boxing (@patronboxing)

V Kataru má možnost se připravovat i pod světově známým trenérem Damineme Durandtem. „Navíc jsou tady i další dva boxeři z elitní padesátky žebříčku Yves Ngabu a Akani Phuzi," pokračuje znojemský rodák, jenž měl možnost si okolí emirátů, ve kterém na konci loňského roku proběhlo MS ve fotbale, zatím prohlédnout jen okrajově.

Ducár vycestoval sám, rodina na něj čeká doma. „Doma jsme vůbec neřešili, že by se mnou jela i rodina. Ono je to teď pro manželku dost náročné doma, natož aby s malými dcerami cestovala," pokračuje nejlepší český boxer, jenž si kvůli soustředění dokonce musel vzít volno v práci.

„V práci to mám nastaveno tak, že jsem si vzal delší volno a taky jsem si napracoval hodiny přes vánoční svátky, takže jsou v pohodě," dodává civilním povoláním policista, který minulý rok zvládl hned pět titulových zápasů.

Reklama

Související témata: