Hlavní obsah

Nejlepší český boxer zabojuje o titul! V Anglii vyzve neporaženého borce, který trénuje s Joshuou

Nová výzva. Nejlepšího českého profesionálního boxera Vasila Ducára čeká další zápas o titul. Tentokráte se tváří v tvář postaví neporaženému Angličanovi Jordanu Thompsonovi, se kterým se utká o evropský pás organizace IBF v křížové váze. Duel je na programu 6. srpna v anglickém Sheffieldu.

Foto: Matěj Třasák

Vasil Ducár vyhlíží další titulový zápas.

Článek

Příležitost, která se neodmítá. I tímto prostým heslem se řídil nejlepší český boxer Vasil Ducár, který už za necelé tři týdny dostane možnost zabojovat o titul organizace IBF v křížové váze. V anglickém Sheffieldu se 6. srpna postaví devětadvacetiletému anglickému boxerovi Jordanu Thompsonovi.

„O zápase vím asi tři týdny, během kterých jsem měl čas nastudovat soupeře. Thompson bude hodně nepříjemný. Jeho bilance v profesionálním ringu 13:0 hovoří za vše. Bude to těžké," říká Ducár, který má bilanci 11 výher a pěti porážek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Matchroom Boxing (@matchroomboxing)

Česká boxerská jednička měla před necelými čtyřmi měsíci možnost zabojovat i o interkontinenální titul organizace WBA, na Američana Mika Pereze však nestačila. Nyní přichází nová výzva. „Thompson je velký borec, který měří dva metry. Navíc vyhrál smlouvu s elitní promotérskou organizací Matchroom Boxing. Každopádně chci ukázat, že nejsem pro něj žádné žrádlo," pokračuje dvaatřicetiletý boxer.

Vasil Ducár převálcoval ve Znojmě v titulovém zápase Marka Procházku hned ve 2. koleVideo: Oktagon TV

„Nabídka na tento duel přišla relativně brzo po duelu ve Znojmě, takže Vasil skoro nevypadl z přípravy. Navíc má extrémní tréninkovou disciplínu a životosprávu. Fyzicky je na tom proto výborně, síla, rychlost úder, kondice, vše je na skvělé úrovni a v tomto zápase by to mohly být klíče k úspěchu," vyjádřil se také Michal „Mikeš" Vančura, Vasilův kouč a šéftrenér Patron Boxing.

Neporažený protivník znamená těžké sousto. Thompson dokonce patří do stejné promotérské organizace jako třeba hvězdný Anthony Joshua. Devětadvacetiletý Angličan se tak může připravovat mimo jiné také s bývalým světovým šampionem.

„Měl bych titul a dostal se k dalším zajímavým zápasům. Výhru bych ale chtěl hlavně kvůli sebevědomí, abych konečně z venku přivezl vytouženou výhru," říká Ducár. „V žebříčku bych se mohl dostat do první třicítky, možná i dvacítky," dodává.

Reklama

Související témata: