Hlavní obsah

Nekompromisní KO! Tvrdé rány a žádné slitování, úřadoval i nejlepší Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu to vyšlo. Český boxerský šampion Vasil Ducár obhájil mistrovský pás v křížové váze, v desetikolové bitvě jednoznačně přetlačil Vladimíra Řezníčka a uhájil královský trůn. „Byla to nejlepší možná tečka za uplynulým rokem,“ řekl šampion po zápase. Na galavečeru v pražské Lucerně zazářil i všeuměl posledních měsíců Vladimír Lengál, který nejen, že získal titul, ale blýskl se jedním z nejpohlednějších ukončení turnaje. Zaplněné ochozy byly ve varu hned několikrát.

Vítězná tečka Vasila Ducára za rokem 2022. Do titulového zápasu nastoupil se zánětem v ruce a jel na jistotuVideo: Sport.cz

 
Článek

Ačkoliv Ducár v říjnu po úspěšné obhajobě titulu konstatoval, že si dá do konce letošního roku pauzu, nakonec si přeci jenom střihl ještě jednu bitvu. Nejlepší český boxer současnosti obstaral vrchol 14. ročníku galavečeru profesionálního boxu a K-1 v pražské Lucerně, kde po čtyřech letech znovu změřil síly s Vladimírem Řezníčkem (v roce 2018 duel skončil nerozhodně).

A ani tentokrát to nebyla jednoduchá šichta. Šampion sice měl zápas pevně ve své režii, jenže soupeře se mu ani po drtivých nátlacích nepovedlo dostat do výraznějších potíží. „Byl jsem hodně nervózní, docela jsem cítil tlak. Nechtěl jsem riskovat, což možná bylo i trochu vidět, jel jsem to spíš na jistotu," uvedl Ducár.

Vlado Lengál vybojoval pás šampiona. Patriku Balážovi nadělil KOVideo: Sport.cz

„Ke konci jsem se snažil vyhrát před limitem, ale díky otevřenému bodování, které má organizace WBC, jsem věděl, že jsem vyhrál všechna kola. Když už víte, že vyhráváte, tak o to nechcete přijít. Nechtěl jsem inkasovat nějaký náhodný úder. Chtěl jsem to odboxovat na jistotu, v sázce bylo hodně," rozpovídal se.

Galavečer profesionálního boxu a K-1hlavní karta, výsledky
Vasil Ducár - Vladimír Řezníček (o titul)Vítěz: Ducár (body)
Pavel Šour - Michal Reissinger (o titul)Vítěz: Šour (body)
Vladimír Lengál - Patrik Baláž (o titul)Vítěz: Lengál (4. kolo - KO)
Lukáš Fajk - Adam KolaříkVítěz: Fajk (5. kolo - RSC)
Pavel Polakovič - Bakar GelenidzeVítěz: Polakovič (2. kolo - KO)
Jiří Kroupa - David DvořáčekVítěz: Dvořáček (body)
Josef Vít - Jan ŠindelářVítěz: Šindelář (2. kolo - KO)
Martin Parlagi - Joshua OcampoVítěz: Parlagi (body)
Vladimír Říha - Robin GillebaardVítěz: Říha (body)
Roman Kracík - Vilém FarkačVítěz: Kracík (body)

Zápas byl tvrdý kompletních deset kol. Diváci v zaplněném hledišti si titulovou bitvu vychutnávali. Parádní kombinace obou boxerů byly doprovázeny hlasitým skandováním. „Užil jsem si to peckově, bylo to skvělé," netajil třiatřicetiletý Ducár radost z napěchovaných ochozů pražské Lucerny.

Skvělý pohyb, rychlé ruce a tvrdé oťukávání soupeře. Takový byl recept k vítězství. Ducár soupeře přejel i podle výroku bodových sudích (3x 100:90) a po zásluze si dokráčel pro úspěšnou obhajobu titulu v křížové váze. Český šampion po zápase také přiznal, že měl zdravotní problémy.

Ta sedla! Jan Šindelář poslal nekompromisně k zemi Josefa VítaVideo: Sport.cz

„Měl jsem asi zánět v ruce, nenatáhnu pravou ruku. Bylo to docela bolestivé, minulý týden jsem nemohl dát ruku v pěst. Byla tam i spousta dalších zranění. Tohle ale bylo horší, ruka byla hodně mrtvá," prozradil rodák ze Znojma.

Famózním způsobem si vystřelil titul v super veltrové váze neporažený Vladimír Lengál. Komplexní bojovník si ve čtvrtém kole vyšlápl na talentovaného Patrika Baláže, kterého u provazů překvapil tvrdým hákem na bradu, po kterém se druhý jmenovaný poroučel k zemi. Počítání bylo zbytečné, v Lengálově rohu s rychlostí blesku propukl gejzír radosti a mohlo se slavit.

Pavel Polakovič udržel svoji neporazitelnost. V Lucerně vyřídil Gruzínce GelenidzehoVideo: Sport.cz

Cenný pás hýčká i zkušený Pavel Šour. V duelu těžkotonážníku svedl vyčerpávající partii s Michalem Reissingerem, kterého s vypětím všech sil udolal až na body. Pro plzeňského rváče se jednalo o stylovou tečkou za kariérou, právě tento duel byl prý pro čtyřicetiletého boxera posledním v kariéře. Pokud ale najde motivaci, dost možná se mezi šestnácti provazy ještě ukáže.

Ve velkém stylu ukončil zápas Jan Šindelář. Souboj pod pravidly K-1 proti Josefu Vítovi se rozhodl v závěru druhého kola, kdy nachytal nekrytého soupeře tvrdým hákem pravou rukou přesně na bradu a poslal jej do provazů. Ani v tomto případě počítání nepomohlo, výsledkem bylo výstavní KO!

Vítězství slavil těžkotonážník Lukáš Fajk. Adama Kolaříka udolal v pátém koleVideo: Sport.cz

Další vítězství si připsal i ve formě boxující Lukáš Fajk. V urputné partii jeho soupeř Adam Kolařík dlouhou dobu odolával, nakonec povolil až v pátém, předposledním kole, kdy už nevydržel vzdorovat. Turnaj se proměnil v noční můru pro Gruzínce Bakara Gelenidzeho, jehož boxerský um narazil na českého tvrďáka Pavla Polakoviče, jehož nemilosrdná jízda byla zakončena ve druhém kole.

Reklama

Související témata: