Neporažený Haney ve vyšší váze zazářil a získal další šampionský pás do sbírky. Jeho soupeř i tak stanovil nový rekord

Neporažený Haney ve vyšší váze zazářil a získal další šampionský pás do sbírky. Jeho soupeř i tak stanovil nový rekord Devin Haney vs. Regis Prograis | zdroj: Profimedia

Jak ukázal už Floyd Mayweather, neporaženost je v boxu ceněna zlatem. 25letý Devin Haney jde ve stopách známějšího kolegy, o víkendu si připsal už 31. výhru v profesionální kariéře.

Naposledy svedl v květnu vyrovnanou bitvu s Vasilijem Lomačenkem, v níž mnozí na rozdíl od rozhodčích viděli zvítězit Ukrajince, Američan Devin Haney ale tituly WBA, WBC, IBF, WBO a The Ring ubránil a nyní se vydal ovládnout i vyšší váhovou kategorii. A blýskl se skvělým výkonem, když šampiona WBC v super lehké váte (63,5 kg) Regise Prograise naprosto deklasoval.

Haney měl jasně navrch od začátku, ve třetím kole pak tvrdou pravačkou poslal Prograise do počítání. Podruhé se to málem opakovalo v šesté rundě, kdy se sice šampionovi trochu podlomila kolena, k zemi ale nešel. Byl to ale především skvělý pohyb, úhlování a kontrola vzdálenosti, které Haneymu zápas vyhráli. Vždyť Prograirs trefil za 12 kol pouhých 36 úderů, což je nový rekord zaznamenaný v systému CompuBox. Nebyl přitom pasivní, jenže úspěšnost jeho zásahů byla necelých 10 procent. Haney vyslal celkem 367 úderů, tedy jen o 4 víc než jeho soupeř, jenže jich dopadlo 129.

"Sebrat mu ze stolu jeho hlavní zbraň, což je levá ruka, to bylo součástí naší strategie. Věděl jsem, že jsem na mnohem lepší než on. Tihle chlapi, jsem na jiné úrovni, ale umíral jsem, abych udělal váhu do 61,2 kg. Šel jsem do zápasu a byl jsem vyždímaný, nebyl jsem svou nejlepší verzí. Teď můžu jít do ringu a být opravdovým Devinem Haneyem," vysvětlil nový šampion super lehké váhy, že tady teď hodlá zakotvit. Dodal také, že předtím nechápal, proč na tréninku dokáže ublížit sparring parťákům, ale v ostrém zápase mu pak chybí síla.

Výhru na před limitem už si koneckonců nepřipsal docela dlouho, naposledy před 4 lety, kdy Abdullaev odmítl nastoupit do pátého kola. Tentokrát knockout nebyl daleko, stačilo možná jen ve správný okamžik trochu přitlačit. Haney ale přiznal, že se mu to v minulosti málem nevyplatilo, a tak mu trenéři neustále připomínali, aby se držel strategie a nebláznil. Z jeho strany jsme tak sledovali dokonalý profesorský výkon. On sám koneckonců v minulosti přiznal, že se snaží jít ve stopách Floyda Mayweathera, který právě na neporazitelnosti ohromně vydělal. Zatím to pro Devina vypadá jako ta správná cesta.

Zdroje:  DAZN

Nejnovější články