Hlavní obsah

Nestárnoucí boxerská mašina má další šichtu. Poprvé v kariéře si splní dlouholetý sen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nestárnoucího legendárního boxera Floyda Mayweathera čeká další výzva. Člen boxerské Síně slávy zažije dlouho očekávaný debut ve Velké Británii, kde se 25. února v rámci exhibičního měření sil utká s profesionálním MMA bojovníkem Aaronem Chalmersem. Pětačtyřicetiletý Mayweather se tak mezi šestnáct provazů vrací po necelých třech měsících.

Foto: https://www.instagram.com/floydmayweather/

Legendární Floyd Mayweather se představí v další exhibici.

Článek

Ačkoliv má kariéru profesionálního boxera (ukončil jí v roce 2017) již několik let za sebou, přesto i nadále touží bavit diváky. Nyní si již pětačtyřicetiletý Mayweather splní celoživotní sen a poprvé ve své bohaté kariéře se předvede před fanoušky ve Velké Británii, konkrétněji ve věhlasné O2 areně v Londýně, která disponuje kapacitou 20 tisíc diváků.

„Původně jsem měl čelit jinému soupeři, ale zranění se ve sportu stávají a jsem rád, že Aaron Chalmers může nastoupit a společně dáme fanouškům to, co chtějí," řekl Mayweather, jenž se původně měl utkat s hvězdou thajského boxu Liamem Harrisonem, který kvůli zdravotním problémům musel avizovaný souboj zrušit.

„Fanoušci ve Spojeném království ke mně byli vždy skvělí a podporovali mě po celou dobu kariéry. Událost, jako je tato, zkrátka po tom volala. Jsem nadšený, že mohu další část své kariéry boxera psát právě v Londýně," netají nadšený americký rohovník.

Neporažený boxer (v profi 50-0) se před tisíci diváky postaví MMA bojovníkovi Angličanovi Aaronu Chalmersovi, který není ve světě bojových sportů žádným ořezávátkem. Ještě před dvěma lety totiž působil v prestižní organizaci Bellator, kde si během čtyř duelů připsal dvě výhry a dvě porážky. Celkově jeho statistiku zdobí bilance 5-2. V roce 2021 se s kariérou profesionálního bojovníka rozloučil.

„Trénoval jsem s Adamem Boothem (britský trenér boxu) a jsem dychtivý udělat si jméno ve světě boxu. Proto jsem okamžitě kývl na tuto jedinečnou příležitost. Je mi ctí sdílet ring s jedním z největších bojovníků všech dob," řekl po přijetí výzvy rodák z Newcastlu.

Pro Mayweathera se bude jednat již o pátou exhibici od roku 2017. Američan se nejprve utkal s japonským kickboxerem Tenšinou Nasukawou, poté youtuberem Loganem Paulem, boxerem Donem Moorem, bojovníkem MMA Mikurou Asakurou a naposledy populárním britským influencerem Dejim. Všech pět duelů dopadlo vítězně. Tajemstvím není ani pořádný balík peněz, který legendární boxer za každý z duelů obdržel. Za ten poslední údajně vydělal v přepočtu 706 milionů korun).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články