Sleduj nás

ONE Championship rozjíždí pyramidu v Muaythai o milion dolarů, ovšem bez váhových kategorií!

ONE Championship rozjíždí pyramidu v Muaythai o milion dolarů, ovšem bez váhových kategorií!
Tak trochu návrat do časů, kdy světové scéně bojových sportů kralovaly turnaje v K1, nám nabízí singapurská organizace ONE Championship.

Místo kickboxu se ale na výsluní pozornosti fanoušků bude vyhřívat tradiční thajský box. Právě v tomto krásném sportu se uskuteční pyramida, ve které si to rozdá šestnáct bojovníků o rovný milion dolarů.

To, co je na tomto turnaji tak zajímavé, je fakt, že se zápasy budou odehrávat bez jakýchkoliv váhových omezení!


Poslední dekáda je ve znamení MMA, které v popularitě válcuje ostatní bojové sporty. Asijská organizace ONE Championship ale vždy podporovala thajský box a nyní má pod smlouvou většinu top světových bojovníků.

Právě na nich bude zřejmě turnaj postaven a je dost možné, že pohádková výhra přiláká těch pár dalších, kteří zatím v ONE FC nestartovali.


"Oznamuji největší grand prix v dějinách Muaythai. Šestnáct z těch nejlepších bojovníků na světě se letos utká o jeden milion amerických dolarů.

Ti nejlepší z nejlepších, bez ohledu na váhovou kategorii. Uvidíte velké chlapy proti malým a bude to obrovské. Slibuji vám, že tohle ten sport vystřelí po celém světě.

S těmi nejlepšími bojovníky světa uvidíte opravdu šílené věci. Otevřená váha je otevřená váha,“ popsal svůj záměr šéf organizace Chatri Sityodtong.


Zároveň vyzval fanoušky ať pomohou s výběrem bojovníků, kteří by na turnaji neměli chybět.

ONE FC pravděpodobně vytáhne všechny svá podepsaná thajská esa mezi které patří Superbon, Rodtang, Sitthichai, Superlek, Tawanchai. Do akce se budou chtít zapojit i evropští bijci v čele s Harriosonem, Sanou, Vienotem nebo Allazovem.

Zajímavá konfrontace nastane, až se mezi tyto povětšinou lehčí bojovníky vmísí takové kolosy, jako jsou Kryklia nebo Alistair Overeem, který se ihned po ohlášení turnaje přihlásil o jedno z míst v pavouku.

Legendární Holanďan sice ukončil svoji kariéru v UFC, ale v ringu zatím neřekl poslední slovo. V loňském roce zvládl porazit svého rivala Badra Hariho na jednom z turnajů Glory, a ve stejné organizaci se skloňoval i jeho titulový zápas s Rico Verhoevenem.


Okolo Reema kroužila i polská KSW, která by jej chtěla využít na jeden z plánovaných turnajů na britských ostrovech. Jisté je, že účast jednoho z nejlepších bojovníků posledních dvou dekád by k turnaji přitáhla další fanoušky i pozornost médií.


Další články