Hlavní obsah

Parádní úlovek! Česká juniorská výprava zaznamenala největší úspěch v historii

Nejúspěšnější juniorská výprava v české historii. Italské letovisko Jesolo Lido hostilo mistrovství světa juniorských kickboxerů asociace WAKO, kterého se pochopitelně zúčastnila také Česká republika, jenž se vrací s parádním úlovkem. Z celkových 16 bojovníků vystoupalo na stupně vítězů hned 10 z nich, dva dokonce opakovaně.

Foto: Josef Macháček

Čeští reprezentanti se z juniorského MS v kickboxu vrací s 10 medailemi.

Článek
Fotogalerie

Juniorská reprezentace kickboxu Českého svazu full-contactu si připisuje cenné úspěchy, které se bezpochyby zařadí mezi ty nejhodnotnější v historii. Na týdnu trvajícím turnaji mistrovství světa juniorů asociace WAKO v italském letovisku Jesolo Lido, kterého se zúčastnilo kolem 2000 bojovníků z 63 států, dokonce česká výprava zaznamenala hned 13 úspěchů.

Šestnáctičlenná skupina se tak vrací s počtem 6 zlatých, 1 stříbrné a 6 bronzových medailí. Česká republika se zároveň umístila na 17. místě ze všech 63 zemí, které se mistrovství účastnili. Za zmínku stojí 3 zlaté medaile Elišky Zemanové, která se tak zařadila mezi nejúspěšnější kickboxery celé historie mistrovství světa.

Medailové úspěchy českých reprezentantů na juniorském MS v kickboxu
Eliška Zemanová:
1. místo pointfighting, juniorky, -65 kg (tatami)
1. místo lightcontact, juniorky, -65 kg (tatami)
1. místo kicklight, juniorky, -65 kg (tatami)
Lukáš Pavelek:
1. místo kicklight, junioři, -79 kg (tatami)
3. místo lightcontact, junioři, -79 kg (tatami)
Lukáš Hudler:
1. místo K-1, starší junioři, -63.5 kg (ring)
Nikol Martincová:
1. místo lightcontact, starší žákyně, -50 kg (tatami)
Sebastien Macháček:
2. místo K-1, mladší junioři, -67 kg (ring)
Kristýna Doležalová:
3. místo full-contact, mladší juniorky, +60 kg (ring)
Adam Janek:
3. místo kicklight, junioři, -74 kg (tatami)
Adam Daniš:
3 místo kicklight, junioři, -57 kg (tatami)
Patrik Sotona:
3. místo kicklight, starší žáci, -69 kg (tatami)
Matěj Vlasák:
3. místo lightcontact, junioři, -69 kg (tatami)

„Celkově jsem s národním týmem nadmíru spokojený a to nejen z důvodu výsledků, ale i skvělé party, kdy se po celou dobu konání mistrovství podporovali a fandili si. Dále bych chtěl vyzdvihnout i asistenty, kteří odvedli profesionální práci a nejen oni, ale i domácí kluby a jejich trenéry za jejich skvělou přípravu reprezentantů na mistrovství světa. Výsledky z tatami hovoří za vše," má radost reprezentační trenér tatami disciplín Martin Viktorin.

„Prakticky jsme vybojovali dva historické úspěchy. První je počet vybojovaných medailí a druhým je zlatý hattrick Elišky Zemanové," pokračoval úspěšný trenér.

Radost pociťoval také Alois Škeřík, trenér ringových disciplín. „Za stávajících podmínek odcestovali pouze tři reprezentanti ringových disciplín. Ti však předvedli neskutečné výkony a chuť po vítězství. Připravovali se jako opravdoví profesionálové, což by nám takové nasazení mohli v jiných sportech závidět. Odměnou jim byly tři medaile," přidal hodnocení další člen trenérské výpravy.

Reklama

Související témata: