Hlavní obsah

Plány se mění! Boxerský šampion Fury se chce vrátit do ringu. Na koho ukázal?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak přeci jenom? Světový boxerský šampion Tyson Fury si podle všeho rozmyslel svůj odchod do boxerského důchodu a plánuje návrat mezi šestnáct provazů. Třiatřicetiletý Brit by se rád potřetí v kariéře postavil krajanovi Derecku Chisorovi, kterého v letech 2011 a 2014 dokázal porazit.

Foto: Reuters

Tyson Fury s pásem pro světového šampiona těžké váhy organizace WBC.

Článek

I když Fury po dubnovém vítězství nad Dillianem Whytem ohlásil odchod do sportovního důchodu, přesto drtivá většina příznivců nepochybovala o tom, že se britský rohovník vrátí. Tuto skutečnost nyní potvrdil i třiatřicetiletý Brit, který comeback oznámil na sociálních sítích.

„Rozhodl jsem se vrátit k boxu, protože chci být prvním šampion těžké váhy, který zkompletoval dvě trilogie," oznámil Fury, který by se tak potřetí v kariéře chtěl utkat s krajanem Derekem Chisorou, kterého v letech 2011 a 2014 dokázal porazit. Světový boxerský šampion by navíc dosáhl na druhou trilogii, v té první si to třikrát rozdal s Deontayem Wilderem.

„Vždycky jsem říkal, že se chci na konci kariéry utkat s Dereckem Chisorou, a to se také stane. Znovu překonáme všechny rekordy a bude se jednat o jedinečnou událost," dodal úřadující šampion těžké váhy.

Osmatřicetiletý Chisora je stále aktivním boxerem. V červenci se mu povedlo porazit o tři roky staršího Bulhara Kubrata Puleva, čímž přesekl sérii tří porážek v řadě. Nyní by se znovu mohl postavit jednomu z nejlepších boxerů všech dob, ve svém videovzkazu dokonce požádal o zaslání dokumentů k podpisu smlouvy.

Reklama

Související témata: