Hlavní obsah

Překvapivá premiéra pro českou legendu. Motivace a sranda, hodnotí. Co říká na odvetu Vémoly s Véghem?

Ve svých 45 letech má před sebou výzvu, které ještě nečelil. Legenda českého MMA Petr Kníže kývl na boxerskou nabídku a 13. května se poprvé v kariéře představí mezi šestnácti provazy. „Vzal jsem to jako vhodnou příležitost pro to, abych měl zase motivaci trénovat,“ říká Kníže, který se v organizaci Fight Night Challenge poměří se slovenským raperem Patrikem „Rytmusem“ Vrbovským. Nestárnoucí „Monster“ rovněž vyhlíží návrat do klece, pod hlavičkou RFA by se chtěl představit ještě letos.

Box s Rytmusem? Duel v kleci zatím nemám, tak to beru jako motivaci, říká Petr Monster KnížeVideo: Sport.cz

 
Článek

V MMA má za sebou patnáct zápasů, jako poražený odešel pouze ve dvou případech. Jedna z porážek přitom přišla právě v jeho doposud posledním souboji, v minulém roce totiž v odvetě nestačil na o patnáct let mladšího Davida Kozmu. Tímto bojem se rovněž završila kapitola u organizace Oktagon MMA, legendární „Monster" se následně uchýlil do konkurenční RFA, kde na svůj první zápas stále čeká.

„Čekám na to, až organizace, se kterou o tom jedná, se probudí a nabídne mi zápas. Zatím se to neděje. Doufám, že na podzim něco bude," říká Kníže, který přitom měl premiéru v RFA naplánovanou na říjen loňského roku. Kvůli zranění českého bojovníka ovšem na souboj s Jozefem Wittnerem nedošlo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FIGHT NIGHT CHALLENGE (@fightnightchallenge)

MMA tak šlo na dlouhé měsíce stranou, mezitím přilétla nabídka do boxerského ringu od organizace Fight Night Challenge. „Je to můj první zápas čistě v boxu. Organizátor mě sháněl a naháněl tři týdny. Neříkám, že je to zrovna moje oblíbená stránka, ale připravoval jsem se na zápas v MMA, který zatím žádný nemám," líčí majitel oblíbeného gymu MMA Monster.

Soupeřem bude o půl roku starší slovenský interpret Patrik „Rytmus" Vrbovský. „Ani jsem pořádně nevěděl, že je takhle starej. Zjistil jsem to až nedávno. Nijak výrazně se s ním neznám, nevím, v jaké je kondici a podobně. Ale jsem přesvědčený o tom, že člověk, co se udržuje, může být v dobré kondici i v 60 letech," říká Monster, jehož soupeři se loni povedlo po dvou porážkách poprvé mezi šestnácti provazy zvítězit.

Zápas se uskuteční v domluvené váze do 95 kg, což Rytmusovi dává značnou výhodu. „Je to přátelské utkání podle pravidel boxu. Navíc je to v jeho váze. Já chodím normálně velter (do 77 kg - pozn. red.), on má 100 kg. Váhový rozdíl tam bude. Dává mi to motivaci se připravovat a víc trénovat. Prostě přátelské utkání v boxu, sranda," hodnotí český bojovník.

Foto: Oktagon MMA

David Kozma (nahoře) a Petr Kníže během odvetného zápasu v roce 2022.

Na stejném turnaji se rovněž v ringu představí i slovenský velikán Attila Végh, pro něhož se bude jednat o pokračování přípravy na odvetu s Karlosem Vémolou, která by měla přijít na konci roku. „Divím se, že Karlos tu odvetu pořád chce. Já jsem obecně proti všem odvetám, přijde mi to trochu egoistické, že si chce někdo něco dokázat. Ten zápas dopadl tak, jak dopadl. Nikdo to nezmění. Pokud si někdo chce vyřídit emoce nebo špatné svědomí, tak už je to jeho věc," líčí Kníže.

„Myslím si, že by ten zápas neměl být. Měly by být jiné zápasy. Ale pokud to lidi zajímá a chtějí to, tak proč ne. Mně to ale smysl nedává," pokračuje se vší upřímností. „Pro Karlose teď bude mnohem zásadnější, aby vyhrál zápas v Liberci a případně s Patrikem Kinclem. To bude nesmírně těžká záležitost, žádná sranda nebo procházka růžovou zahradou."

Reklama