Hlavní obsah

Přestřelka jako hrom. Neporažená hvězda znovu řádila a zapsala se do historie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední měsíc letošního roku poznal prvního šampiona. Česko-slovenská bojová organizace RFA vůbec poprvé ve své zatím krátké historii uspořádala titulový zápas, ze kterého s titulem kolem svého pasu odkráčel neporažený boxer Václav Sivák. Dechberoucí bitva s rivalem Patrikem Záděrou byla skutečnou ozdobou turnaje s pořadovým číslem 7, který za sebou zanechal další povedené výkony ostřílených bojovníků.

Foto: RFA

Václav Sivák s titulem šampiona organizace RFA v K-1.

Článek

První rok na bojové scéně s titulovou třešničkou přesně na letošním posledním galavečeru. Organizace RFA navíc bitvu mezi v profesionálním ringu neporaženým Václavem Sivákem a sebevědomým vyzyvatelem Patrikem Záděrou o pás v kategorii do 66 kilogramů pod pravidly K-1 naplánovala necelé dva týdny před jejím startem. I tak se toho mezi oběma aktéry odehrálo hodně, vzduchem létaly sebevědomá prohlášení a jasné vidiny konce zápasu.

Oba také slibovali atraktivní podívanou, kterou se do puntíku povedlo doručit. Titulová bitva nabídla všechna čtyři vypsaná kola a diváci rozhodně nelitovali ani jedné vteřiny. Jak Sivák, tak i Záděra sázeli jeden úder za druhým a mnozí si v duchu určitě kladli otázku, jak dlouho jeden či druhý dokáže stát na nohou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Ve třetím kole to navíc vypadalo na výstavní KO v podání neporaženého Siváka. Rychle provedený kop dopadl přesně na Záděrovu hlavu, který se zrovna nekryl a po dělovce padl k zemi. Konec? V žádném případě! Sebevědomý ranař se oklepal a s favoritem zápasu i v nadcházejících minutách držel krok. Možná až překvapivě vyrovnaně.

RFA 7hlavní karta, výsledky
Václav Sivák - Patrik Záděra (o titul K-1)Vítěz: Sivák (body)
Miroslav Brož - Michal Duba (MMA)Vítěz: Brož (2. kolo - TKO)
Tadeáš Růžička - Denis Makowski (real fight)Vítěz: Růžička (1. kolo - TKO)
Pavel Šach - Rafal Kaminski (real fight)Vítěz: Šach (2. kolo - TKO)
Lukáš Dvořák - Alejandro Arcas (MMA)Vítěz: Arcas (body)
Oleg Sergjuk - Gergely Csibi (MMA)Vítěz: Csibi (body)

Vítěz ale mohl být jen jeden, titul si po závěrečném vyhlášení mohl s chutí hýčkat Sivák, který nejen, že uhájil neporazitelnost, ale jako vůbec první bojovník získal pás šampiona organizace RFA. „Vydržel toho dost. Byla cítit ta váha, byl těžší než já. Nechci se vymlouvat, byl těžší a ta jeho váha mi brala fýzu," řekl šampion. „Chtěl jsem to ukončit. Naštěstí se mi povedlo vyhrát aspoň na body," doplnil.

Pořádně namále měl obrovský favorit Miroslav Brož, kterému se před turnajem hned pětkrát změnil soupeř, a v konečném důsledku nezbývalo nic jiného, než kývnout na výzvu od Michala Duby. Nic jiného, než výhra prvně jmenovaného, se zkrátka nečekala. Někdejší bojovník konkurenční organizace Oktagon MMA to ale neměl vůbec lehké, soupeř ho ždímal neustálým nátlakem a snahou přenést boj na zem. Vyčerpaný Brož se ale dokázal vzchopit a ve druhém kole dokázal po tvrdém ground and pound soupeře ukončit.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Dlouho netrval souboj talentovaného Tadeáše Růžičku, který v roli velkého favorita v kleci přivítal polskou sílu v podobě Denise Makowského. Český ranař od začátku diktoval tempo a byla jen otázka času, kdy to rozbalí naplno. Soupeř dokázal vzdorovat necelou minutu, poté u pletiva neustál nekompromisní nájezd a byl poprvé počítán. Nenasytný Růžička toho hravě využil, znovu do otřeseného soupeře nastoupil a po dalších dvou pádech na zem bylo vymalováno. Konec v čase 1:58! A další plány české naděje? Bitva o titul!

Chladnokrevně si počínal také Pavel Šach, který si připsal již osmadvacáté vítězství v profesionální kariéře. Souboj s Polákem Kaminskim nabídl očekávanou tvrdou přestřelku, která by jen s velkým překvapením mohla provázet kompletní tři kola. Českému ranařovi se nakonec po prvním soupeřově počítání v úvodní pětiminutovce dostal do další ofenzivní pasáže a nekompromisními granáty rozradnostnil sám sebe i trenérský tým.

Reklama

Související témata: